Az eső sem szegte kedvüket

2024.07.22. 18:30

Kóbor József kispályás labdarúgó emléktorna Vaspörben

Öt csapat részvételével tartották meg a Kóbor József kispályás labdarúgó emléktornát az elmúlt hét végén Vaspörben. Ugyan az időjárási körülmények a folyamatos esőzés miatt nem voltak igazán optimálisak, ám a játékosok mindvégig kitartottak, így az összes mérkőzést lejátszották.

Gyuricza Ferenc

A helyi önkéntesek, Macsek Ernő (balról), Kalamár Szilvia, Kalamár Zsoltné, Németh Izabella, Tamásné Varga Mária és Nagy Andrea rengeteg kürtős kalácsot sütöttek

Fotó: Gyuricza Ferenc

A település önkormányzata családi és sportnapot hirdetett, ebből most utóbbi kapott hangsúlyosabb szerepet. Az emléktornán öt csapat vett részt, közülük Ozmánbük szerepelt a legjobban, megelőzve Gersekarátot, Zalaháshágyot, Vaspört, valamint Horvátnádalját. A legeredményesebb játékosnak az ozmánbüki Radics László és a gersekaráti Dévai Milán bizonyult, mindketten kilenc góllal járultak hozzá csaputuk sikeréhez. A szervezők külön díjazták a legfiatalabb játékost, a mindössze négyéves Kalamár Zsombort, illetve a legtehetségesebb fiatal játékost, a helyi Fülöp Hunor Lorándot, aki gólt is szerzett az egyik mérkőzésen.

A torna kapcsán Fülöp Imre Loránd polgármester lapunknak elmondta: nemcsak a fiatalon elhunyt nagyszerű helyi labdarúgó, Kóbor József emlékének szerettek volna adózni a sportrendezvénnyel, de az is céljuk volt, hogy a településen létrehozzanak egy öregfiúk csapatot, amely más alkalmakkor is pályára tud lépni. A rendezvény a helyi közösség megerősítését is szolgálta, ennek érdekében Vadász Csaba és baráti társasága csülkös babgulyással, míg Agg Norbert és családja pörkölttel és nokedlivel vendégelte meg a jelenlévőket, de a falubeli önkéntesek rengeteg kürtős kalácsot is sütöttek, illetve süteményfelajánlás is volt bőven.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában