Kiváló versenyeredményeket elérő diákokat ismertek el

2024.07.01. 20:00

Díjátadó ünnepséget rendezett a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum

A Zalaegerszegi Szakképzési Centrum vezetősége díjátadó ünnepségen köszöntötte hétfőn azokat a diákokat és felkészítő tanáraikat, akik a 2023/2024-es tanévben kiváló eredményeket értek el a hazai és nemzetközi versenyeken.

Antal Lívia

Perecz Mátyás, a Csány László Technikum tanulója átveszi a díjat Szabó Károly kancellártól

Fotó: Pezzetta Umberto

A Báthory István Technikumban rendezett díjátadó ünnepségen elhangzott, hogy Zalaegerszegről a Báthory-, a Deák-, a Ganz- és a Széchenyi-technikum, míg Keszthelyről az Asbóth-, a közgazdasági, valamint a vendéglátó technikum diákjai szerepeltek jól az országos szakmai tanulmányi versenyeken, közte olyan jelentős nemzetközi megmérettetésen, mint az EuroSkills Gdansk 2023 verseny vagy a WorldSkills Lyon 2024 válogatóverseny.

díjátadó ünnepség, ZSzC
Szabó Károly kancellár a díjátadón  minden diákot arra biztatott, hogy tanuljanak, bővítsék tudásukat
Fotó: Pezzetta Umberto

Vizlendvai László főigazgató és Szabó Károly kancellár is szólt a fiatalokhoz a díjátadón

Igazán büszkék lehettek az eredményeitekre, köszöntötte a fiatalokat Vizlendvai László, a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum főigazgatója. Mint mondta, nincs hivatalos ranglista, hiszen a gyerekek többféle versenyen vesznek részt, de az eredmények alapján a zalaegerszegi centrum az ország 41 centrumának öt legjobbjába tartozik.

Szabó Károly kancellár a fiatalokhoz szólva azt emelte ki, hogy a folyamatos megújulás igényét is meghozta számukra a verseny. Minden diákot arra biztatott, hogy tanuljanak, bővítsék tudásukat. Akár egy versenyre való felkészülés miatt is. 

Nagy Zoltán, a Báthory-technikum tanulója az országos szakmai versenyen kereskedő és webáruházi szakmában 6. helyezést ért el. Mint mondta, az utóbbi témának utána kellett járnia. Feladatként saját webáruházat hozott létre, ahol saját termékét, az édes burgonyából készült chipset kínálta.

Perecz Mátyás, a Csány László Technikum tanulója a dunántúli Ránki György történelemversenyen 1. helyezést ért el. Érdekli a történelem, a közélet. Történelem-bölcsész szakon szeretne továbbtanulni, de a közszolgálati egyetem államtudományi szaka is felkeltette kíváncsiságát.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában