Kiléptek a „nagybetűs” életebe

2024.07.12. 17:32

Diplomaátadó a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központjában

Pénteken délelőtt harminchét hallgató vehette át a felsőfokú tanulmányokat igazoló bizonyítványát a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központjában. A diplomaátadó ünnepségen a köszöntőket követően elismeréseket nyújtottak át. A műsorban közreműködött Bódis Bettina.

Mozsár Eszter

Harmincheten vehették kézhez diplomájukat pénteken a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központjában. Felvételünkön a fogadalomtétel a diplomaátadó ünnepségen, balról jobbra a pénzügy és számvitel szakon végzett Tóth Alíz, Károssy Diána és Boronyák Ármin

Fotó: Pezzetta Umberto

A Mérnöki Kar csütörtöki és a Zalaegerszegi Egyetemi Központ pénteki ünnepségével fejeződött be a diplomaátadók sora a Pannon Egyetemen, a karokon csaknem 750 hallgató kapta meg az oklevelét.

diplomaátadó
Dr. Abonyi János rektor arról szólt a diplomaátadón, hogy a Pannon Egyetem diplomásai képesek helytállni az élet bármely területén
Fotó: Pezzetta Umberto

A 37 hallgató közül huszonhatan a Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg szakjain, kilencen a Műszaki Informatikai Kar gazdaságinformatikus szakán, míg ketten a Mérnöki Kar Mechatronikai Képzési és Kutatási Intézet mechatronikai mérnöki alapképzési szakán szereztek oklevelet.

Az idén 75 éves Pannon Egyetem előkelelő helyen szerepel a nemzetközi kiválósági rangsorban, s küldetése, hogy minden kampuszán olyan tudással vértezze fel hallgatóit, hogy ők a jövő kihívásait újító ötletekkel, megfelelő helytállással tudják kezelni, mondta Dr. Abonyi János, a Pannon Egyetem rektora. Az egyetem sokat tett a fenntarthatóságért és a körforgásos gazdálkodásra való átállásért szűkebb és tágabb környezetében, tette hozzá a rektor.

Decsi Péter megbízott főigazgató arról szólt, hogy a diploma nem végcél, hanem egy ajtó, amely a további lehetőségekre nyílik. A hallgatókat arra kérte, legyenek büszkék elért eredményeikre, s mindig legyenek nyitottak a kihívásokra és a tanulásra.

Vigh László országgyűlési képviselő úgy fogalmazott, ha van elszántságuk és kitartásuk, akkor boldog életet teremthetnek maguknak. A város nevében dr. Vadvári Tibor alpolgármester gratulált a friss diplomásoknak, végül Pácsonyi Imre, a Zala Vármegyei Közgyűlés alelnöke adott néhány jó tanácsot útravalóul a fiataloknak.

Elismeréseket is átadtak a diplomaátadón

A hallgatók érdekképviseletéért és a közösségért végzett kimagasló munkájáért elismerésben részesült Drizner Beáta (gazdaságinformatikus alapképzési szak), korábbi PEHÖK GKZ részönkormányzati elnök. Aktív közösségi munkájáért és a rendezvényeken való közreműködéséért elismerést vehetett át Supák Dominik Patrik (gazdálkodási és menedzsment szakos). A búcsúztató hallgatók nevében Horváth Fanni gazdálkodási és menedzsment alapképzési szakos hallgató, a Magyar Közgazdasági Társaság Zalaegerszegi Ifjúsági Szervezetének alelnöke, míg a búcsúzó hallgatók nevében Zsohárné Kovács Kornélia gazdálkodási és menedzsment alapképzési szakos hallgató osztotta meg gondolatait.

A zalaegerszegi kampusz vezetőivel tavasszal készült interjúnkat itt olvashatják. Decsi Péter megbízott főigazgató és dr. Palányi Ildikó, a gazdálkodási kar dékánja a tervekről beszélt. 

A Zalaegerszegi Egyetemi Központ a 2024/2025-ös tanévtől az alábbi hat alapképzési szakon kínál duális képzési lehetőséget hallgatóinak:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában