A Pannon Egyetemen 1605 jelentkező kapott pozitív felvételi döntést

2024.07.26. 14:00

Egyre több diák ismeri fel a körforgásos gazdaság jelentőségét

Az idei felvételi eljárásban a Pannon Egyetem megtartotta piaci pozícióját a vidéki egyetemek között. A 2024/2025-ös általános eljárás keretében 1605 jelentkező kapott pozitív felvételi döntést.

Benedek Bálint

Gerencsérné dr. Berta Renáta és dr. Holczinger Tibor szerint minden szakjuk iránt érdeklődtek a hallgatók, és várják a pótfelvételizőket is

Fotó: Benedek Bálint

A Pannon Egyetem Nagykanizsa Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központban pénteken az egyetemi központ megbízott főigazgatója, Gerencsérné dr. Berta Renáta és dr. Holczinger Tibor főigazgató-helyettes tartott sajtótájékoztatót. Szerintük egyre több diák ismeri fel a körforgásos gazdaság és az ehhez kapcsolódó szakok jelentőségét.

Még van lehetőség a pótfelvételire

– Ezzel együtt a mérnöki, informatikai és a gazdaságtudományi területeinken is szépszámú jelentkezőben bíztunk – fogalmazott a megbízott főigazgató. – A jelenlegi helyzetben a gazdaságtudományi területre jelentkezők létszáma a felvehető felső létszámkorlát miatt visszaszorult az állami képzés tekintetében, de a költségtérítéses képzésre továbbra is van lehetőség a pótfelvételi eljárásban. A kereskedelem és marketing szakra jelentkezők levelező képzésben folytathatják. A fenntartható és körforgásos turizmus alapszak nemzetközi térbe kerülésével további kompetenciákat nyit meg nemcsak a nemzetközi, hanem a hazai hallgatók számára is, hiszen angolul sajátíthatják el a világviszonylatban is nagy jelentőséggel bíró körforgásos szemléletmódot. Mesterképzés keretében a körforgásos gazdaság menedzsment képzésünkre jelentkezettek 80 százalékát felvettük.

A vízügyi üzemeltetési mérnök alapképzés idén magyarul indul

Hozzátette: a mérnöki területen nagy népszerűségnek örvend a gépészmérnök szak, melyen a jelentkezők levelező képzés keretében tanulhatnak. A vízügyi üzemeltetési mérnök alapképzésük az idei évben magyarul indul, míg az elmúlt években külföldi hallgatók körében is népszerű volt a szak. A mérnöki alapszakokon túl a körforgásos gazdaság tervező-fejlesztő mérnök mesterképzésük is szép számú felvett hallgatót eredményezett, melyet levelező képzésben indítanak idén is.

Nemzetközi hallgatók érkeznek Nagykanizsára

– Továbbá a nemzetközi hallgatók között is népszerűek a szakjaink, így az ő megjelenésük várható szeptemberben – folytatta Gerencsérné dr. Berta Renáta. – Az egyetemi központ valamennyi induló szakját meghirdette a pótfelvételi eljárásban. A műszaki és informatikai szakok esetén államilag finanszírozott képzésekre, a gazdaságtudományi területen önköltséges formában jelentkezhetnek az érdeklődő diákok.

A legjobban teljesítő három hallgató kivételes ösztöndíjat kap

Dr. Holczinger Tibor hozzáfűzte: a Pannon Egyetem Pannon Start Ösztöndíjprogramot hirdet a kimagasló eredménnyel bekerülő elsőéves hallgatók számára. A legjobb felvételi pontszámmal rendelkező három hallgató 1 millió forintos támogatásban részesülhet egy évre. A második félévben az ösztöndíjat elért hallgatóknak kiemelkedő tanulmányi eredményt kell elérniük, és tudományos diákköri részvételt várnak el.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában