Összefoglaló

2024.07.09. 17:00

Ez történt – Térségi híreink

Mozsár Eszter

Járdafelújítás a Göcseji úti társasházaknál Zalaegerszegen

Az arányos városfejlesztés jegyében 12,8 millió forintból megújult a Göcseji út 57-63. számú társasházi tömb előtti járda, aminek részleteiről hétfőn számolt be Szilasi Gábor és Bognár Ákos településrészi önkormányzati képviselő. A kivitelezést a SPRINT Kft. végezte, a munkálatokat májusban kezdték. Az elmúlt évben több lakó jelezte a járda állapotát a képviselőknek, a teljes felújításra idén állt rendelkezésre forrás. A fejlesztés során 140 méter hosszúságban 1,9 méter széles, valamint négy szakaszban összesen 17 méter hosszúságban 1,4 méter széles járdát újítottak meg. Ezenkívül a hat bejáratnál 20 méter szakaszt modernizálnak. A járda a közmű-rekonstrukciók miatt megsüllyedt, valamint a korábban telepített nyírfák gyökerei miatt egyenetlenné, botlásveszélyessé vált, így a fákat eltávolították. A bontási munkákat követően 63 méter hosszan az utat és a járdát határoló szegélyeket lecserélték, valamint a teljes járdaszakaszon 264 méter hosszan kerti szegélyt helyeztek el.

A vizsgaközpont tagjai virágtartókat készítettek a nagykanizsai hajléktalanszállón

A Nagykanizsai Szakmai Vizsgaközpont önkénteseinek jóvoltából megszépült a Dózsa utcai hajléktalanszálló udvara. A vizsgaközpont vezetője, Knausz Lívia elmondta: alaptevékenységük a szakmai és képesítő vizsgák szervezése. Munkatársaik nemcsak a vizsgák magas színvonalú lebonyolítását tartják fontosnak, hanem a társadalmi felelősségvállalást, melynek része a rászorulók segítése is. Az utóbbi hónapokban többek között a Nagykanizsai Loco-Motív Közösségi Alapítvány közreműködésével és az önkéntesek munkájának eredményeként a hajléktalanszálló udvara magaságyásokkal és virágokkal gyarapodott. Használt autógumikat festettek át színes virágtartókká, szebbé és színesebbé varázsolták az intézmény környékét, valamint egy kis házi sütivel is meglepték a lakókat.

Településszemle: Lentiben folytatódott a kerékpáros bejárás

Lentiben folytatta a kerékpáros bejárást hétfőn Vigh László országgyűlési képviselő, aki Horváth László polgármesterrel, az önkormányzati képviselő-testület tagjaival és kísérőivel tartott településszemlét és tekintette meg az elmúlt évek fejlesztéseit. A kerékpáros bejárás első helyszíne a Rédics felé vezető felújított kerékpárút városból kivezető szakasza volt, majd a felújított, kerékpáros közlekedésre alkalmassá tett Gyár és Lovarda utakon érkeztek meg a Balance Medical Centerbe, ahol az egészségügyi szolgáltatásokkal ismerkedtek meg a vendégek.Itt Vigh László elmondta, hogy öt esztendeje indította el a kerékpáros bejárást, melynek célja, hogy a hivatalos rendezvényeknél kötetlenebb formában tekinti meg választókörzete településeit ezen alkalmakkor, megtekintik a fejlesztéseket, meghallgatja a kéréseket és egyeztetnek a jövőbeni tervekről is.

Vízipisztolycsata Zalakaroson

Izgalmas program, fergeteges hangulat és vidám fürdővendégek. A Magyar Fürdőszövetség szervezésében a Zalakarosi Fürdőben szombaton második alkalommal rendezték meg az országos vízipisztolycsata és rekordkísérlet elnevezésű rendezvényt. A fürdő az országost nem, viszont a saját rekordját jócskán túlszárnyalta, hiszen tavaly 130 fő, míg idén 227 fő vett részt a mókás csatában.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában