Az önkormányzat ősszel pótolja

2024.07.19. 18:30

Ezúttal öt fát döntöttek ki az Olajmunkás utcában

Egy nagy sebességgel haladó gépjármű csütörtökön öt hársfát döntött ki Zalaegerszegen, az Olajmunkás utcában, a kanyarban, az Ilona-kápolna mögötti négyemeletes társasházzal szemben. Az ütközésben a gépjármű is megrongálódott, autómentők szállították el.

Antal Lívia

Öt hársfa esett áldozatul a gyorshajtásnak a zalaegerszegi Olajmunkás utcában

Fotó: Antal Lívia

Galbavy Zoltán, a városrész önkormányzati képviselője érdeklődésünkre elmondta, ma, péntek reggel többen felhívták telefonon az Olajmunkás utcából, hogy vandálok rongáltak meg négy fát. Elment a helyszínre és kihívta a rendőrséget. A keréknyomokból látszott, hogy nem vandalizmus történt. Szerencsére gyalogos nem járt arra, amikor a kisodródó gépjármű letarolta az egymás mögött álló fákat. Az önkormányzat ősszel pótolja ezeket.

Zalaegerszeg önkormányzata faültetési programja keretében az egyik helyi vállalkozás még 2021 őszén telepítette a 46 hársfából álló fasort. A közelmúltban, július 12-én szintén arról írtunk, hogy kidöntöttek egy hársfát az Olajmunkás utca 10. szám előtt, amelyre Németh Árpád, a Zalaegerszegi Városvédő Egyesület tagja hívta fel a figyelmet. A tegnapi esetre is, emiatt kereste fel ma, pénteken szerkesztőségünket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában