Az eső miatt elmaradt a programok egy része

2024.07.21. 12:55

Falunap Petrikeresztúron

A kedvezőtlen időjárás miatt csökkentett tartalommal rendezték meg a falunapot Petrikeresztúron. Az elsősorban gyermekeknek szóló délutáni közösségi programok elmaradtak, ám az esti kulturális műsorokat így is megtartották.

Gyuricza Ferenc

A zalaegerszegi Eleven Dance tánccsoport a petrikeresztúri falunapon

Fotó: Gyuricza Ferenc

Petrikeresztúron hagyományosan július harmadik szombatja a falunap időpontja, ám ezzel az időpont választással idén nem volt szerencséje a közép-zalai községnek. Az eső reggel óta szakadatlanul esett, csak helyenként hagyott alább, így teljesen újra kellett tervezniük a helyieknek a nap programját.

- Főzőversennyel indítottunk volna, illetve kézműves foglalkozásokat is hirdettünk, ezeket ugyancsak vissza kellett mondanunk – magyarázta Borvári Lili polgármester. – Mindezt azért is nagyon sajnáljuk, mert nálunk a falunapnak mindig családias hangulata van, úgy állítjuk össze a programjainkat, hogy a csecsemőktől a felnőttekig mindenki megtalálja abban a kedvére való elfoglaltságot. Idén ráadásul a délutáni szabadidős elfoglaltságok és közösségi programok jelentős részét azokra a helyi fiatalokra építettük, akik egyrészt önkéntesként, másrészt diákmunkásként vállaltak feladatokat a szervezésből.

A tervezett attrakciókból végül a kulturális bemutatók maradtak meg. A faluház udvarán kialakított pajtaszínpadon a színművész Mihályi Péter, a zalaegerszegi Eleven Dance tánccsoport, valamint a retro magyar slágereket előadó Pál Kriszti énekesnő lépett fel. Az önkormányzat emellett vacsorára is meghívta a jelenlévőket, székelykáposztával és paprikás krumplival vendégelték meg őket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában