30 éves jubileumát ünnepelte a szepetneki német nemzetiségi olvasótábor

2024.07.11. 13:30

Felejthetetlen programokat kínáltak a gyerekeknek

A szepetneki Királyi-iskolában a német nemzetiségi önkormányzat és az intézmény közös rendezésében tartották meg 30. német nemzetiségi olvasótábort, saját, valamint pályázati forrásból.

Benedek Bálint

A kirándulás alkalmával Zirc és környéke nevezetességeit fedezték fel kísérőikkel együtt.

Fotó: ZH

A részt vevő gyermekeket óvodától a nyolcadik osztályos korcsoportig bezárólag izgalmas német nyelvi, kézműves, sport- és játékos programok várták. A délelőttök folyamán helyismereti vetélkedő, nyelvi kompetenciákat erősítő játékok és versenyek, vers- és mesefeldolgozás, szótanulás jelentette a táborozók számára a könnyed, élvezetes nyelvtanulást, nyelvgyakorlást. A kézműves foglalkozások során a gyermekek készítettek könyvjelzőket a 30 éves jubileum emlékére. Készültek nyári illatmécsesek, díszítettek textilfilccel szatyrot, fűztek karkötőket.

Az iskolában a kézműves foglalkozást is élvezték a gyerekek
Fotó: ZH

Nagy sikere volt az ügyességi versenyeknek, a néptánctanulásnak. Az autóbuszos tanulmányi kirándulás célpontja Zirc volt, ahol az apátságot és az arborétumot látogatták meg a résztvevők. Ezt követően a nagyvázsonyi és a Zrínyi vár volt a következő állomás. A jubileumi olvasótáborban a programok változatosságának köszönhetően minden gyermek felejthetetlen élményekkel gazdagodott.

Fotó: ZH

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában