Két turnusban

2024.07.05. 14:30

Gyereknek tartottak alkotótábort Kendlimajorban

Néhány héttel a nemzetközi művésztelep után gyerekek sokasága népesítette be a művészeti galériát Kendlimajorban. A Ludvig-házaspár és segítői két turnusban szerveztek alkotótábort óvodásoknak és általános iskolásoknak.

Benedek Bálint

A gyerekek, a segítőik és a megannyi alkotás, ami a galéria falai között készült

Fotó: Szakony Attila

A fiatalok ugyanabban a miliőben dolgozhattak, mint korábban a művészek tették, és ez, mint minden eddigi évben, most is hatással volt rájuk. Ludvig Klára a művésztelep házigazdája elmondta: az első csoportot 2007-ben Nagykanizsa palini városrészének iskolájából vitte el hozzájuk Kalmár Zsuzsa tanító, a találkozás pedig olyan jól sikerült, hogy azóta hagyománnyá vált. Az idén annyian érdeklődtek, hogy két gyermektábort is szerveztek. A kreatív foglalkozásokra épülő táborban többféle művészeti technikával ismerkedhettek meg.

Fotó: Szakony Attila

– Bővítettük a kínálatunkat, a közeli Magyarszerdahelyen élő fiatal művészházaspárt, Becskei Andor szobrászt és feleségét, Gál Barbara tervezőgrafikust hívtuk meg, ők színesítették a tábori életet – fogalmazott Ludvig Klára. – Rajtuk kívül Págyi Zsóka keramikus művész érkezett, majd a hét többi napján Ludvig Zoltán festőművésszel merültek el az alkotásban. Aktív táborokon vagyunk túl, az óvodások és az iskolások egyaránt sokat dolgoztak, s láttuk, hogy a kreatív énjük szárnyalt. Ilyenkor mellőzik a mobileszközöket, az okostelefonokról szinte meg is feledkeztek. Közben sokat játszottak az udvaron, felfedezték a természetet és sok időt töltöttek egymás társaságában, ami tovább erősítette a közösségi élményt.

Fotó: Szakony Attila

Ludvig Klára szerint a tábornak van létjogosultsága, ezt mutatja, hogy mindkét turnusban sok visszatérő fiatalt köszönthettek, akik hozták a barátaikat is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában