Zalaháshágy

2024.07.29. 13:00

Iskolakezdési támogatást nyújt az önkormányzat

A korábbi évek gyakorlatának megfelelően idén újra iskolakezdési támogatást nyújt a településen állandó lakcímmel rendelkező, valamint ott életvitelszerűen élő tanulók, illetve hallgatói jogviszonnyal rendelkezők számára Zalaháshágy önkormányzata.

Gyuricza Ferenc

A támogatás összege az általános iskolások számára 20 ezer, a középiskolásoknál 23 ezer, míg a felsőoktatásban részt vevőknél 30 ezer forint lehet.

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Fotó: Sauritta Creative

A támogatás a megfelelő igazolások csatolásával, illetve arra rendszeresített kérelem benyújtásával igényelhető. A kérelemhez szükséges formanyomtatvány a település honlapján keresztül is elérhető. A támogatás összege – a vonatkozó önkormányzati rendeletben foglaltak teljesülése esetén – az általános iskolások számára 20 ezer, a középiskolásoknál 23 ezer, míg a felsőoktatásban részt vevők 30 ezer forintot kaphatnak.

A támogatást igénylők (18 év alattiak esetében erre a szülő jogosult) a kérelmeiket jövedelemigazolás csatolásával, valamint a tanulói vagy hallgatói jogviszonyt tanúsító dokumentumok másolataival együtt a zalaháshágyi ügyfélszolgálati irodában vagy a zalaszentgyörgyi közös önkormányzati hivatal zalacsébi kirendeltségén adhatják le. Testvérek esetén a kérelmet minden érintett gyermekre külön kell benyújtani. Az igények beérkezésének határideje általános iskolás diákok esetében augusztus 28., középiskolásoknál szeptember 13., míg a felsőfokú tanulmányaikat végzők szeptember 27-ig adhatják le kérelmeiket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában