Szeptemberig nyitva a szabadtéri részleg

2024.07.28. 14:00

Jövőre felújítják a városi strand sportpályáit

Némi retro feeling, ám modern környezet. A zalaegerszegiek szívesen járnak a helyi strandra, a nyári hétvégeken akár mintegy félezer ember is megfordul a komplexumban.

Mozsár Eszter

Horváth Alíz két gyermekével, Áronnal és Hannával szívesen jár a zalaegerszegi városi strandra

Fotó: Mozsár Eszter

Szombaton, ebéd előtt a kisgyermekes családok és nyugdíjasok váltottak leginkább jegyet, hogy a hűs fák alatt olvassanak, pihenjenek, illetve a gyerekmedencénél pancsoljanak. A zalaegerszegi Horváth Alíz két kisgyermekével, Hannával és Áronnal érkezett. Idén már többször megfordultak a strandon csakúgy, mint tavaly.

- Az Akvaparknál sokkal nyugodtabb, csendesebb, mi ezért szeretjük igazán – felelte érdeklődésünkre az édesanya. - Nagyon tiszta a víz, higiénikus minden, szépen rendben tartott a környezet, ez is nagyon fontos.

A városi strand június 15-én nyitott ki, ám a meghosszabbított tanév, illetve a rossz időjárás eleinte nem kedvezett a látogatóknak, később azonban jól alakult a szezon, összegezte a tapasztalatokat Böcskey Zsolt, a Zalaegerszegi Létesítményfenntartó Kft. ügyvezető igazgatója.

- Hétköznap 2-300 fő látogatja a létesítményt, hétvégenként megduplázódik ez a szám. Tervezetten szeptember elsejéig vagyunk nyitva, ám a jó idő függvényében és igény esetén meghosszabbíthatjuk a nyitvatartást. Fontos tudnivaló, hogy az uszodában leállás lesz augusztus 5. és augusztus 25. között, akkor a sportmedence, a tanmedence és a szaunavilág zárva tart. A szakhatóság által előírt teljes vízcserék mellett az éves gépészeti karbantartásokat, medencetisztításokat végzik a szakemberek. A munkát kizárólag üzemszünet mellett lehet elvégezni. A SwimGym edzőterem azonban ez idő alatt is zavartalanul működik. Az úszóklub a karbantartás miatt a kinti medencében tartja edzéseit kettő pályán, várhatóan 8-10 óra között, még nyitás előtt, illetve 17 óra után.

Böcskey Zsolt hozzátette, a kinti medence, a gyermekrészleg, a vizes játszótér jó szórakozást biztosít a családoknak, a büfében heti menüvel várják a vendégeket.

- A városi strandot zömében egerszegiek látogatják, a külföldről vagy az ország másik részéről érkezők inkább az AquaCity-t, illetve a Gébárti Tóstrandot keresik fel – tette hozzá.

A tervekkel kapcsolatosan az igazgató elmondta, hogy jövőre – zalaegerszegi vállalkozók összefogásának köszönhetően – felújítják a foci- és a tengópályát, ahol annak idején „vérre menő” meccsek zajlottak. Ezt a nosztalgikus hangulatot szeretnék visszahozni úgy, hogy komolyabb strandfoci kupát rendeznek. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában