Zalakarosban odafigyelnek az utánpótlás nevelésre

2024.07.15. 07:00

Lelkesedésből már jelesre vizsgáztak az ifjú polgárőrök

A Zalakarosi Polgárőr Egyesületben a napokban mutatkoztak be az első közös szolgálatukat teljesítő ifjú polgárőrök. Ketten e-rollerrel, ketten pedig kerékpárral láttak el közterületi járőrszolgálatot.

Benedek Bálint

A lelkes polgárőr fiatalok kerékpárral és e-rollerrel járják Zalakarost, balról: Gulyás Attila, Kovács Nimród, Horváth Dominik és Nyári Benedek

Fotó: ZH

– A polgárőr egyesületek a "kiöregedés" miatt létszámhiánnyal küzdenek – fogalmazott Kovács Zoltán, a Zalakarosi Polgárőr Egyesület elnöke. –  Ahhoz, hogy aktív tagokat tudhassunk magunk között, elengedhetetlen az utánpótlás toborzása és nevelése. A középiskolások a kötelezően előírt 50 órás "közösségi szolgálatot" egyesületünknél is letölthetik, de fontosabb, hogy elhivatottságra neveljük őket. Az idén Zalakaros tagja lett a Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottságnak, s mint kiemelt üdülőhely, fontos a közterületi jelenlét. A Zala Vármegyei Polgárőr Szövetség stratégia partnerségének köszönhetően egyesületünk nemrégiben három elektromos rollerrel gazdagodott. Gulyás Attila, Horváth Dominik, Kovács Nimród és Nyári Benedek iskolaidejüket településünktől távol töltik, hárman Kaposváron, míg a negyedik társuk Szombathelyen tanul. Ennek ellenére szívesen vesznek részt a feladatok ellátásában. Ami számunkra külön öröm, hogy tudásuk legjavát adva dolgoznak. 

Kovács Zoltán hozzátette: polgárőreik nemrégiben lehetőséget kaptak, hogy szakember segítségével, részletes és átfogó ismereteket szerezzenek az elsősegélynyújtás alapismereteiből. Fontosnak tartják, hogy társaink megbirkózzanak egy váratlan helyzet megoldásával, az elvárható legmagasabb színvonalon. Nyugodt szívvel kijelenthetik, hogy ebben stratégiai partnerünk Both Gábor mentős, aki önzetlenül vállalta a fiúk képzését.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában