Augusztus elején ismét Bor.Zene.Zala

2024.07.24. 09:30

Presser Gábor, a Csík zenekar és a Halott Pénz a Kis-Balaton ölelésében

A Kányaváry Borbirtok idén hatodik alkalommal rendezi meg augusztus 2-án és 3-án a térség kiemelkedő könnyűzenei és gasztronómiai fesztiválját, az idén kétnapos Bor.Zene.Zalát. A fesztivál létrejöttének célja a Zalai Borvidék és a térség remek tételeinek népszerűsítése volt.

Benedek Bálint

Az idén a 20 éves jubileumát ünneplő Halott Pénz zenekar is fellép a fesztiválon

Fotó: Kányaváry Borbirtok

Az öt zalai borászat eszmei összefogásával létrejött rendezvény állandó helyszíne és szervezője a Kányaváry Borbirtok. A kezdeti célokat túlszárnyalva a régió egyik legnépszerűbb könnyűzenei fesztiváljává nőtte ki magát, teret adva a kedvelt hazai pop zenekaroknak és örök legendáknak. A Bor.Zene.Zala találkozópont, ahol az egész napos programokat, koncerteket festői kis-balatoni panoráma mellett élvezhetik a vendégek. Számos zenei irányzat kap helyet, sokféle ember és korosztály fordul meg a zalaszabari Öreghegyen, ami közös: a zene, az élet és a kiváló borok iránt érzett rajongás. Az esemény augusztus 2-án (péntek) 15 órától Dj Emoryval indul, 18 órától DR BRS mutatkozik be. 20 órakor Presser Gábor és a Csík zenekar lép a közönség elé, őket 22.30-tól a Follow the Flow követi. Másnap, augusztus 3-án (szombat) szintén 15 órától Andro és Dj Roland "melegít" egészen 21 óráig, amikor az idén 20 éves Halott Pénz zenekar lép színpadra. Őket pedig 22.30-tól Lotfi Begi követi. 

Az előző években is nagyszerű koncertélményeket hozott a Bor.Zene.Zala fesztivál 
Fotó: Kányaváry Borbirtok

A tájékoztatóból kiderül: a fesztivál ideje alatt a zene mellett egyéb szórakozási lehetőségekből választhatnak a látogatók. Lesz például Borsuli program, vagyis borkóstoló a zalai borászokkal, kézműves piac helyi művészekkel és termelőkkel, míg a Gasztro udvarban helyben készült finomságok, zalai dödölle, grillbár, fesztivál snackek , édességek várják az érdeklődőket. Sőt, amolyan lazító zónákat is kialakítanak azoknak, akik a zenei élmények közepette pihennének és feltöltődnének.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában