Egy kozmetikai cég kézkrémeket ajánlott fel a mammográfiai centrumnak

2024.07.25. 08:00

Szűrésért ajándékot

A Nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórház mammográfiai centrumának egy kozmetikai cég alapítványa 500 darab kézkrémet ajánlott fel. A cég a nők vállalataként ismert, és ez határozza meg társadalmi felelősségvállalási tevékenységét is.

Benedek Bálint

Ajándékok érkeztek egy kozmetikai cégtől, balról: dr. Novák Enikő, dr. Marada Györgyi, Németh Nóra és kolléganője, Szekeresné Doktor Barbara, a kozmetikai cég koordinátora

Fotó: Benedek Bálint

Az átadóünnepséget szerdán tartották a mammográfiai centrumban, ahol dr. Marada Györgyi, a kórház orvosigazgatója köszönte meg az ajándékot. Emlékeztetett: a kozmetikai cég tavasszal 5 millió forinttal támogatta a szakrendelőt, melyből fejleszthettek.

– A jelenlegi adomány kifejezetten azoknak szól, akik eljönnek egy szűrésre a kórházba behívóval vagy önszántukból, az egészségük megőrzése érdekében – folytatta. – A kozmetikai cég és annak alapítványa nagyon sokat tesz azért, hogy a nők odafigyeljenek magukra, a testük változásaira, például a melldaganatokkal kapcsolatos önvizsgálatról hasznos videóanyagot is készítettek. Látszik, hogy van felelősségtudatuk, s remélhetőleg a páciensek nagyobb számban érkeznek a szűrésekre.

Németh Nóra, az Avon Magyarország egyik körzetének menedzsere hozzátette: a kézkrémeket azért adományozták a centrumnak, hogy ezzel is motiválják az érintetteket, hogy vegyenek részt a megelőzésben. Ha valaki részt vesz a vizsgálaton, az ajándékba kaphat ezekből a készítményekből. A céljuk, hogy mindenki időben keresse fel az orvost, hiszen akkor még nagyobb hatékonysággal segíthetnek rajtuk.

– A népegészségügyi program keretében jelenleg a 40 és 65 év közötti hölgyeket szűrjük kétévente – fogalmazott dr. Novák Enikő, a mammográfiás centrum főorvosa. – Lehetőség van azoknak a szűrésére is, akik 65 év felettiek, esetükben ez orvosi, háziorvosi beutalóval, illetve időpontadással működik. Az emlőtumorok túlnyomó része még mindig a 65 éves és a feletti korosztályt érinti. Fiatalok szűrése ugyan protokoll szerint nincs, de ha valaki jelentkezik, akkor 40 éves életkortól már szűrünk, ez alatti életkorban inkább klinikai komplex vizsgálatra várjuk a hölgyeket. Az elmúlt közel 30 évben sajnos nem változott a szűrésszám, az 50 százalékot, ami az országos szint, alig érjük el Nagykanizsán. Pedig az emlőtumor nagyon gyakori megbetegedés, hiszen napjainkra minden 7. vagy 8. nőnek esélye van arra, hogy emlőrákos legyen. Erről érdemes tudni, hogy jól szűrhető, már az egészen apró elváltozás észrevehető. Éppen ezért fokozottan felhívjuk az érintett korosztályhoz tartozó hölgyek figyelmét, hogy aki behívó levelet kap jelenjen meg.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában