Sportpálya és tűzrakóhely is van

2024.07.06. 17:00

Tágas part, tiszta vizű tó Csesztregen a strandolók örömére

A nyári melegben kedvelt fürdőhelye a strandolóknak a csesztregi tó a helyi szabadidőparkban, mely horgásztóként és strandként is működik.

Korosa Titanilla

A nyári forróságban kellemesen hűsít a tó vize Csesztregen

Fotó: Korosa Titanilla

A vízmélység 1 és 4 méter között változik, vízszintje állandónak mondható. Nyugati oldalán bójákkal körülhatárolt szabadstrand található, ahol a nyári időszakban strandolásra van lehetőség, nyugati partja és a sportcentrum közt parkosított gyepterület fekszik, ahol padok és asztalok, valamint kialakított tűzrakóhely található, de megfelelő színvonalú vizesblokkot is kiépítettek, amit a horgászok és fürdőzők egyaránt használhatnak.

Itt találkoztunk egy egészen fiatal kerékpáros társassággal, akik Lendvajakabfáról tekertek át kirándulni és fürdőzni és éppen a helyi büfébe tartottak szomjukat oltani.

A tó partján, az árnyékban hűsölt László, Erika és Nagyné Jutka. Beszélgetésünk során kiderült, hogy Lentiből, közelebbről Lentihegyről utaztak át Csesztregre, ahol rendszeres vendégek.

Balról Erika, László és Jutka rendszeresen látogatják a csesztregi tavat
Fotó: Korosa Titanilla

Wéger László és Erika Berzencéről járnak Lentihegyre, ahol szőlőhegyük és nyaralójuk van, Jutka pedig három éve költözött oda Dunaújvárosból.

Erika elmondta, hogy munka révén jutottak el Zalába, ismerősük ajánlotta Lentit és a termálfürdőt, mely nagyon megtetszett nekik, majd házat vásároltak ott, s azóta visszajárnak kéthetente. Lentiből pedig egyenes út vezetett Csesztregre, a tóhoz.

– Szeretjük a szabad vizeket, nagyon tiszta itt a víz és nincs tömeg a tóparton, kulturált a környezet, szépen rendben tartják, minden adott a pihenéshez és a kellemes strandoláshoz – fogalmazta meg Erika, aki többször kipróbálta már a vizet is és megállapította, hogy jóval melegebb, mint a berzencei tó hőmérséklete.

Mellettük is visszajáró strandolókkal találkoztunk, Ákos és családja Pécelről érkezett. Elmondta, hogy évek óta járnak az Őrségbe, onnan találták meg a csesztregi tavat, mely kiváló hely a strandoláshoz, egy napot szántak erre a helyre.

– Hozunk magunkkal játékot, kártyát, tollaslabdát, mellette fürdőzés és napozás a program – sorolta. – A víz minősége jó és nincs fullasztó érzés a tömeg miatt, bőven elférünk és jól felszerelt a szabadidőpark, röplabdapálya és tanösvény is van. A víz hőmérsékletéről megoszlanak a vélemények, kinek kellemes, kinek hűs.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában