Biztonságossá vált a buszra való fel- és leszállás

2024.07.29. 15:30

Újjáépítették a Ságodi út 49. előtti buszöblöt Zalaegerszegen – videó

Befejeződött a buszöböl átalakítása Zalaegerszegen, a Ságodi út 49. szám előtt, amelyre a megsüllyedt szegély és a töredezett járdaburkolat miatt volt szükség.

Antal Lívia

Elkészült a buszöböl felújítása. Németh Gábor önkormányzati képviselő és Szabó János közútkezelő szakreferens ismertette a kivitelezést

Fotó: Pezzetta Umberto

A buszöböl burkolatának állapota miatt balesetveszélyessé vált a buszra való fel- és leszállás. A problémát a lakosság és a Volánbusz Zrt. is jelezte, amit orvosolni kellett, idézte fel Németh Gábor, a településrész önkormányzati képviselője a hétfői sajtóbejáráson. Elmondta, hogy a buszöböl felújítására mintegy hárommillió forintot fordítottak az önkormányzat költségvetéséből. Kiemelte, hogy minden lakossági igényre odafigyelnek, így valósult meg a másik oldalon egy járdaszakasz rekonstrukciója a közelmúltban. A lehetőségektől függően folytatják az utak, járdák felújítását a ságodi városrészben, továbbá tervezik a játszóterek megújítását a körzet valamennyi településrészén. Elsőként a hatházira kerül sor még a nyáron.

A Zala-Müllex Kft. végezte a buszöböl közel 50 méteres szakaszának rekonstrukcióját. Először mindent elbontottak. Az új szegélyt 27 méter hosszban egyméteres betonelemekből építették fel, amit két kapubejárónál lesüllyesztettek. A járdát az alapépítménytől kezdve állították helyre, és aszfaltozták le 1,8 méter szélességben, ismertette Szabó János közútkezelő szakreferens.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában