Törvényszék

2024.07.25. 14:30

Vezetői kinevezések a zalai bíróságokon

2024 júliusában a Zalaegerszegi Járásbíróságnak új elnökhelyettese, a Zalaegerszegi Törvényszék Büntető Kollégiumának új kollégiumvezetője lett, a vármegye legkisebb bíróságán pedig immár harmadszor nevezték ki ugyanazt az elnököt, tájékoztatta portálunkat a Zalaegerszegi Törvényszék.

Zaol.hu

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

Fotó: L.O.N Dslr Camera

Dr. Sorok Norbert, a Zalaegerszegi Törvényszék elnöke újabb 6 évre nevezte ki a Lenti Járásbíróság vezetőjévé dr. Horváth Zsoltot, aki immár a harmadik elnöki ciklusát tölti a legkisebb zalai bíróság élén. Jogszabály írja elő, hogy a bíróság elnöke és az elnökhelyettese ugyanazon bírósági vezetői tisztségre legfeljebb két alkalommal nevezhető ki, azonban ha az Országos Bírói Tanács (OBT) előzetesen hozzájárul, a vezető harmadszor is betöltheti a pozíciót. Dr. Horváth Zsolt kinevezése – az OBT egyetértése mellett – 2024. július 15. napjától 2030. július 14. napjáig szól.

Dr. Takács-Kancsal Ágnes személyében új elnökhelyettese van a Zalaegerszegi Járásbíróságnak, ahol a pozíciót korábban betöltő dr. Béres Judit törvényszéki bíróként folytatja pályafutását, így a hatéves ciklusa lejárta előtt új pályázatot írtak ki. A Zalaegerszegi Törvényszék elnöke a Zalaegerszegi Járásbírósági polgári ügyszakos bíráját, dr. Takács-Kancsal Ágnest 2024. július 18. napjától 2030. július 17. napjáig terjedő időszakra nevezte ki.

Dr. Németh Mária, a Zalaegerszegi Törvényszék Büntető Kollégiuma kollégiumvezetőjének nyugállományba vonulását követően az Országos Bírósági Hivatal elnöke dr. Gaider Bálint törvényszéki bírót nevezte ki kollégiumvezetőnek a következő hat évre. Megbízatása 2024. július 26. napjától 2030. július 25. napjáig szól.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában