Rengeteg pénz gyűlt össze

2024.08.18. 07:09

A jótékonysági napnak köszönhetően kaphatnak új szobákat a hátrányos helyzetű zalaegerszegi családok

A Családok Átmeneti Otthonának belső felújítását szolgálja az a több, mint 15 millió forint, amit a szombati jótékonysági családi napon gyűjtöttek össze a kezdeményezést támogató zalaegerszegiek. Az AquaCity Vízicsúszda- és Élményparkban immár 22. alkalommal rendezték meg a gasztronómiai kavalkádot, amelyre a helyiek a hagyományokhoz híven kedvezményes árú belépővel juthattak be.

Szalay Balázs

Egységben az erő. Magasan szállnak a palacsinták a PTE Zalaegerszegi Képzési Központjának Töltelék Tantárgy elnevezésű csapatánál a jótékonysági napon.

Fotó: Pezzetta Umberto

Összefogásban a helyi erő

Zalaegerszeg a segítség és a jótékonyság városa – emelte ki ismét Balaicz Zoltán polgármester, aki a rendezvény sikerének kulcsát a helyiek összefogásában látja.

- Nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy mind a városrészi eseményeken, mind a nagyobb fesztiválokon helyet kapjanak a karitatív tevékenységek. Úgy gondolom, hogy a jótékonysági események nem csak azok számára fontosak, akikhez a támogatás eljut, hanem azoknak a szívével és lelkével is jót tesz, akik bármilyen módon bekapcsolódnak az akciókba. A zalaegerszegiekre egy jó cél érdekében bármikor lehet számítani, ezért is vagyok büszke arra, hogy ebben a városban élhetek – tette hozzá a településvezető.
Balaicz Zoltán azt is elárulta, amikor csak teheti, családjával együtt szívesen látogatja az AquaCity-t.
- Elég gyakran járunk ide, mivel a kisfiamnak az egyik kedvenc nyári időtöltése a csúszdázás. Ehhez természetesen szükség van a szülői felügyeletre, ezért lehetőség szerint igyekszünk mi is időt szakítani a rendszeres strandolásra.

Hagyományos zalai ízek jelképes összegért

- Ha egy kezdeményezés valami jó célt szolgál, abban mindig partnerek a zalaegerszegiek – fogalmazott Vigh László országgyűlési képviselő. - Ráadásul most a feleségeink főznek, így igazi ételkülönlegességek készülnek. A mi sátrunknál hagyományosan chilis bab rotyog a fazékban, de a rendezvény területén szinte az összes Zalára jellemző ízt meg lehet kóstolni. Az ételekért jelképes összeget kell fizetni, a kellemes környezet pedig tökéletes szabadtéri kikapcsolódást ígér - Vigh László szerint ezért is kedvelik a helyiek a jótékonysági családi napot.

Fotó: Pezzetta Umberto

Belső felújításra és bútorcserére fordítják az adományokat

A nap bevételét ezúttal a Családok Átmeneti Otthona kapja. A létesítményt a Magyar Vöröskereszt Zala Vármegyei Szervezete üzemelteti, a felajánlásokból a lakószobák teljes körű felújítását szeretnék megvalósítani – tudtuk meg Somogyi Emőke intézményvezetőtől. A 40 férőhelyes otthon jelenleg is telt házzal működik, ezért nagy szükség van a rekonstrukcióra. Azoktól, akik anyagi támogatás helyett inkább tárgyi felajánlásokkal segítenék a lakók mindennapi életét, elsősorban tisztító- és tisztálkodószereket, valamint konyhai eszközöket várnak. Önkéntesekre szintén komoly igény lenne, rájuk elsősorban a gyermekekkel közös szabadidős programok lebonyolításánál számítanának.

Finomságok a bográcsokban, kávékülönlegességek a csészékben

Az AquaCity területén 44 főzőcsapat készítette el vendégcsalogató finomságait, a Kvártélyház standjánál pedig barista csodákkal is találkozhattak a látogatók.
- Néhány évvel ezelőtt észrevettük, hogy a rengeteg csapat közül senki sem kínál kávét. Ezt a hiányosságot azonnal pótoltuk és a mai napig nagy választékkal érkezünk a rendezvényre. Az idén viszont újra felállítottuk a bográcsot, amelyben hamisítatlan kvártélyházi lecsó készül - mesélte Tompa Gábor ügyvezető. Tőle tudjuk azt is, hogy hamarosan folytatódik a hagyomány, hiszen a Vadpörkölt és Borfesztivál keretein belül megint számítanak majd a zalaegerszegiek önzetlen támogatására. A szeptember hetedikére tervezett jótékonysági vadfőzés a Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház gyermek intenzív részlegét fogja segíteni.

Fotó: Pezzetta Umberto

Több, mint 15 millió forint gyűlt össze

A szombati jótékonysági családi napot 32 vállalkozás támogatta felajánlásaival, amelyből 3.830.000 forint gyűlt össze. A 44 főzőcsapat további 3.640.000 forinttal gazdagította a kezdeményezést. Az AquaCity Vízicsúszda- és Élményparkban szombaton 4669 vendég fordult meg, így a belépőkből 7.910.700 forint gyűlt össze. A teljes jótékonyságra fordítható végösszeg 15.380.700 forint lett.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában