A Fidesz nem engedi szőnyeg alá söpörni az ügyet

2024.08.31. 11:00

Anomáliák a nagykanizsai állatmenhely körül?

Aggodalomra okot adó információk jutottak a birtokunkba, ezért kezdeményeztük a nagykanizsai állatmenhelyt működtető és a gyepmesteri feladatokat ellátó "Élettér" Állat és Természetvédő Egyesület tevékenységének felülvizsgálatát, ám az Éljen VárosuNK! Egyesület frakciója nem kívánt foglalkozni a témával és napirendre sem vette ezt a kényes témát - fogalmazott Balogh László polgármester és Bata Hajnalka megválasztott képviselő a pénteki sajtótájékoztatóján. Az állatmenhely körüli anomáliák egyelőre bizalmasak, de mindenképpen fontos lenne kideríteni azok valóságtartalmát.

Pásztor András

Az állatok életkörülményeivel kapcsolatban is több információt kapott a polgármester

Fotó: ZH Archívum

A polgármester elmondta: az egyesület működésével kapcsolatban több anomáliára, szabálytalanságra derült fény az elmúlt időszakban, ezért mindenképpen fontos lett volna az egyeztetés a civil szervezet és az önkormányzat között, ám erre nem volt fogadókészség az egyesület elnöksége részéről. Mindezek mellett olyan információk is eljutottak hozzám, melyek az állatok rossz életkörülményeivel, egészségi állapotukkal kapcsolatosak.

Az állatmenhely körüli anomáliákról tartottak sajtótájékoztatót
Bata Hajnalka megválasztott képviselő és Balogh László polgármester az állatmenhely körüli anomáliákkal kapcsolatban szeretne vizsgálatot
Fotó: Pásztor András

Önkormányzati támogatás

Bata Hajnalka leszögezte: az egyesület jelentős, több mint 8 millió forintos támogatást kap az önkormányzattól, ezért mindenképpen fontos tisztázni, hogy történt-e jogszabálysértés, akár az állatvédelem tekintetében, akár pénzügyi téren.

Anomáliák, amikkel foglalkozni kell

Ezzel a problémával előbb-utóbb foglalkoznia kell az önkormányzatnak, legkésőbb az új képviselő-testület megalakulása után, de úgy tűnik, hogy Horváth Jácint leendő polgármester és az ÉVE-frakció szeretné szőnyeg alá söpörni az ügyet - mutatott rá Bata Hajnalka, aki szerint mindez azoknak az állatszerető kanizsaiaknak a semmibe vétele, akik adományokkal, társadalmi munkával és egyéb módon segítik az állatmenhely működését.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában