Kerüljék el a járművek ezt a szakaszt!

2024.08.22. 17:30

Aszfaltozzák jövő héten a Hunyadi és Zrínyi utcát – fotógaléria és videó

Jövő héten, azaz augusztus 26-30. között újabb szakaszához érkezik Zalaegerszegen a Kosztolányi utca kétirányúsítása. A nagyszabású beruházás során aszfaltozzák a Hunyadi és Zrínyi utcát, azaz a Dózsa ligetet átölelő, háromszög alakú területet.

Mozsár Eszter

Aszfaltozzák jövő héten Zalaegerszegen a Hunyadi utcát is, aminek kiszélesítésével már végeztek a szakemberek

Fotó: Pezzetta Umberto

A munkálatok – melyekkel iskolakezdésre szeretnének végezni - nagy pontosságot kívánnak a kivitelezőtől és türelmet az erre közlekedőktől, az itt lakóktól, hangzott el a csütörtöki helyszíni sajtótájékoztatón. Látványos szakaszához érkezett Zalaegerszeg történetének eddigi legnagyobb értékű és léptékű belterületi útfejlesztése, mondta Bali Zoltán alpolgármester. Az önkormányzat azzal a kéréssel fordul a lakosság felé, hogy hétfőtől péntekig mindenképpen kerüljék el a Hunyadi utcát, a kórház előtti területet, valamint a vasút felőli részt.

aszfaltozzák
Szak Tibor és Bali Zoltán arra kért mindenkit a helyszíni sajtótájékoztatón, hogy jövő héten kerüljék el ezt a szakaszt
Fotó: Pezzetta Umberto

Aszfaltozzák a szakaszt, ezért autóval ne közelítsék meg azt

- Minimálisan és elsősorban a tömegközlekedés számára lesz csupán megnyitva az említett terület, ugyanis a finiser (aszfaltterítő munkagép) és a géplánc nagyon bonyolult technológiai sorrendben közlekedik, így nagy fennakadást okozhatnak a közlekedésben. Arra kérünk tehát mindenkit, hogy erre az öt napra kerüljék el ezt a részt, egészen a Bajcsy-Zsilinszky térig – hangsúlyozta az alpolgármester.

A sajtótájékoztatón elhangzott továbbá, hogy a mentők és az autóval érkezők a kórházat a Zárda utca felől tudják majd megközelíteni.

Az aszfaltozás után a buszöböl kialakításával folytatódik a projekt

Az útfelület tisztításával, portalanításával kezdődik a jövő heti munka, majd kiegyenlítő- és aszfaltkötő réteget terítenek a gépek. A kopóréteget a projekt végén, a későbbiekben viszik fel, mondta Szak Tibor, a polgármesteri hivatal műszaki osztályának út- és közműépítési csoportvezetője. A végleges aszfaltozás idejéről is tájékoztatnak mindenkit. 

- A jövő hét második felében már kétirányúvá válik a Hunyadi utca, ám kérjük, hogy egyelőre azt is kerüljék el. Ezt követően a szakemberek nekiállnak a kórház előtti buszöböl kialakításának, illetve ezzel egy időben elkezdik az aluljáró átépítését.

A sárgával jelölt területet aszfaltozzák augusztus 26-30. között
Forrás: Polgármesteri Hivatal

A kivitelező kitáblázással hívja fel a figyelmet a munkálatokra, ami alatt fokozott figyelmet és türelmet kérnek a közlekedőktől.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában