A méret a lényeg?

2024.08.30. 14:30

Beleláthatunk a fotósok lelkébe

A Kanizsa Fotóklub Egyesület a HSMK színházi előcsarnokában rendezte meg a magyar fotográfia napja alkalmából A méret a lényeg? című kiállítását, melyet Varga Szilárd, a Kanizsa Fotóklub Egyesület elnöke nyitott meg.

Benedek Bálint

Varga Szilárd a kiállítás enteriőrjében. A HSMK színházi előcsarnokában szeptember 26-ig látható a tárlat

Fotó: Szakony Attila

A tárlaton 9x9 és 9x13 centiméteres fotók sorakoznak, melyek Varga Szilárd mellett Boros Károlyné, Eifert János, Lipódi László, Molnár Tibor, Sámoly Attila, dr. Simán László, Szabó Attila, Tollár Eszter és Ujhelyi Zsolt klubtagok munkái.

– A magyar fotográfia napját azért ünnepeljük, mert 184 évvel ezelőtt Vállas Antal ezen a napon készítette el az első hazai dagerrotípiát a Magyar Tudós Társaság 11. nagygyűlésén – fogalmazott Varga Szilárd. – A dagerrotípia a francia Joseph Niépce és Louis Daguerre közös innovációja, melyet a francia kormány 1839. januárjában megvásárolt és még az év augusztusában közkincsé tett. 

Hozzátette: minden évben egy kreatív kiállítással emlékeznek meg a jeles napról, idén az újrahasznosítás jegyében tették. 

– Ma, amikor a képek elárasztják életünket, különösen fontos, hogy megálljunk egy pillanatra és elgondolkodjunk azon, hogy a fényképészet milyen mély hatással van ránk – mondta. – Ezek a képek nem vagy nemcsak a valóságot tükrözik, hanem érzelmeket, gondolatokat és történeteket is hordoznak. A kiállított művek segítségével szeptember 26-ig bepillantást nyerhetünk a fotósok lelkébe és megérthetjük, hogyan látják a világot.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában