Zalaegerszeg belvárosához illő környezet jön létre

2024.08.01. 14:00

Burkolatfelújítási munkák kezdődtek a Vizslaparki utcában

Zalaegerszeg önkormányzata megkezdte a Vizslaparki utca Kisfaludy utcáig tartó szakaszának helyreállítását. A munkát itt is az elavult szennyvíz- és ivóvízvezeték cseréje előzte meg tavaly, hangzott el a csütörtöki sajtóbejáráson.

Antal Lívia

Bali Zoltán: A Vizslaparki utca teljes hosszának felújítására még az idén elkészítik a terveket

Fotó: Pezzetta Umberto

A Vizslaparkkal párhuzamos Arany János utca rekonstrukciójakor is azt a módszert követték, hogy előbb a közműveket, majd az úttestet újították meg. Ugyanez történik most a Vizslaparki utcában, ahol tavaly, a KEHOP-projekt keretében elvégzett közműcsere után teljes szélességben felújítják az úttestet, mondta el Bali Zoltán, Zalaegerszeg alpolgármestere, a városrész önkormányzati képviselője.

Az alpolgármester ismertette, hogy a TOP-program maradványforrásából és önkormányzati saját erőből finanszírozzák a beruházást. A Vizslaparki utca érintett szakaszát 120 folyóméter hosszúságban és 6 méter szélességben aszfaltozzák le a felső réteg lemarását követően. A merőleges beállású parkolók mellett új szegélyt építenek be, és átépítik azok lessüllyedt térburkolatát. Az alpolgármester türelmet kért a lakóktól, mert mint mondta, a beruházás eredményeként nagyon szép, Zalaegerszeg belvárosához illő polgári környezet jön létre augusztus közepére. Jelezte továbbá, hogy itt nem állnak meg, ebben a ciklusban a Vizslaparki utcát végig felújítják, egészen a Göcseji útig.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában