Ünnep és útlezárás

2024.08.17. 16:00

Csácsban kezdődnek a programok

Az államalapítás évfordulója és az új kenyér ünnepe alkalmából szervezett városi események augusztus 19-én kezdődnek a csácsbozsoki városrészben.

Szabó Judit

Kedden 11.30-kor áldják meg az új kenyeret Zalaegerszegen, az olai templomban

Fotó: Unger Tamás/VN

Aznap 19 órakor ünnepi litánia lesz a csácsbozsoki Szent Sebestyén-templomban, majd 20 órakor kezdődik a városi ünnepség a Szent István-szoborral szemközti területen. Beszédet mond Havasi Bálint, a Zalaegerszegi Múzeumok Igazgatóságának főigazgatója.  Az ünnepség után a Kormorán együttes ad koncertet, rossz idő esetén a moziban, a részvétel ebben az esetben regisztrációhoz kötött.

Augusztus 20-án 10.30-kor  ünnepi szentmise lesz a Jézus Szíves Ferences Plébániatemplomban, ahol 11.30-kor áldják és szegik meg az új kenyeret. Beszédet Gecse Péter alpolgármester mond. 19.30-kor ugyanezen a ehlyszínen a Magyar Örökség díjas Szentegyházi Gyermekfilharmónia ad koncertet.

A polgármesteri hivatal felhívta a lakosság figyelmét, hogy augusztus 19-én a városi ünnepség miatt 18.30 órától 22.30-ig lezárják a Nyerges utca Szent István domb előtti szakaszát. A 2-es jelzésű helyi autóbuszjáratok az útlezárás idején terelőúton közlekednek.

Az ünnepségre érkezőket kérik, hogy parkolás céljából a környező utcákat is vegyék igénybe. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában