A templom 30 éves évfordulóján

2024.08.21. 13:00

Díszpolgárt köszöntöttek Kilimánban

Püspöki szentmisével emlékeztek Kilimánban az elmúlt hétvégén a helyi római katolikus templom építésének 30 éves jubileumi ünnepségén. Az esemény alkalmából díszpolgári címet is kiosztottak.

Korosa Titanilla

Díszpolgári címmel tüntették ki Bársony Károlyt (b), a falu korábbi polgármesterét, mellette Pusztai Szabolcs, a település jelenlegi vezetője

Fotó: Korosa Titanilla

Vasárnap dr. Varga László, a Kaposvári egyházmegye püspöke celebrált szentmisét a kilimáni templomban a környező települések paptestvéreivel és Nikli Zsolt helyi plébánossal közösen. Kilimánban széles körű összefogással, a lakosság elhivatottságával és a püspökség segítségével 1994-ben épült meg a Nagyboldogasszony Római Katolikus templom, melynek oltárképét Károlyi Zsófia alkotta.

Dr. Varga László püspök (középen) celebrált szentmisét a kilimáni templomban a 30 éves évfordulón
Fotó: Korosa Titanilla

Pusztai Szabolcs polgármester az évforduló kapcsán kiemelte, hogy sokak áldozatos munkájának eredményeként épült meg Isten háza a faluban, tisztelettel gondolnak mindazokra, akik részt vettek ebben, köztük a település akkori polgármesterére, a néhai Ónodi Ferencre. Mint mondta: jogosan jár a köszönet a templom 3 évtizedes ünnepén, hiszen akár önkormányzati, akár egyházi oldalról sokan sokat tettek azért, hogy a templom felépüljön, fennmaradjon és ezen idő alatt betöltse funkcióját. 

A szentmise után a meghívott vendégeket a községháza nagytermébe várták, ahol díszpolgári címet adtak át a falu korábbi vezetőjének, Bársony Károlynak. 

A méltatásban elhangzott, hogy Bársony Károly 1985-ben került Kilimánba, 1994 óta aktív tagja a helyi közéletnek. Négy cikluson át töltötte be a polgármesteri tisztséget 2010-ig, majd 2010 és 2019 között képviselő-testületi tagként, az elmúlt 5 évben alpolgármesterként segítette az önkormányzat munkáját. Eközben hosszú éveken át a kilimáni egyházközség világi elnökeként, majd képviselő-testületi tagként működött közre a helyi hitéletben. Településvezetői munkássága idején teljes megújuláson esett át a falu és intézményei. Több abban az időben életre hívott rendezvényből az évek során hagyományos program lett. A település megújítása és rendben tartása mellett a közbiztonság megerősítésére is odafigyelt, megszervezte és működtette a polgárőrséget.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában