Sikeres volt az életmentés

2024.08.21. 16:44

Egy medencébe esett kisfiú életéért küzdöttek a mentők Hévízen

Szolgálaton kívül, egészségügyi helyszínbiztosítóként dolgozott Zombory József keszthelyi mentőtiszt Hévízen, amikor egy ott pihenő házaspár minden szülő legrosszabb rémálmát élte át fürdőzés közben, írja az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldala.

Varga Lívia

Zombory József keszthelyi mentőtiszt volt az életmentő Forrás: Facebook/Országos Mentőszolgálat

A négygyermekes pár 5 év körüli kisfia játék közben beesett a medencébe, azonban úszni még nem tudott. A rémült édesapa a vízimentő segítségével azonnal a gyermek segítségére sietett, kimentették a kisfiút, aki már nem lélegzett. Zombory József is a gyermekhez rohant és megkezdte az újraélesztést, miközben a mentők értesítésére instruálta a jelenlévőket és koordinálta a fürdő dolgozóit, akik végig segédkeztek az életmentésben. Az időben érkezett segítség végül rövid időn belül sikerre vezetett és a kisfiú légzése visszatért.

A bejegyzésből kiderül: a helyszínre érkező esetkocsi emelt szinten folytatta a gyermek ellátását, akit végül stabil állapotban szállíthattak kórházba.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában