Színészóriásokat szólaltatott meg jellegzetes hangján

2024.08.28. 14:08

A hétfőn elhunyt Mihályi Győző szinkronszínészként is belopta magát a szívünkbe

Jean-Claude Van Damme, Ian McShane és Alain Delon, néhány színészóriás a sok közül, akinek hangját kölcsönözte a hétfőn hetvenéves korában elhunyt Mihályi Győző. A szomorú hírt a budapesti József Attila Színház közölte kedden. A Jászai Mari-díjas, érdemes művész több mint 20 éven át volt elismert művésze a társulatnak.

Antal Lívia
Mihályi Győző
Elhunyt Mihályi Győző. A Jászai Mari-díjas színművész, szinkronművész 70 éves volt
Forrás: www.jegy.hu

Mihályi Győző 1954. augusztus 19-én született, Tiszanánán. A Színház- és Filmművészeti Főiskolán 1976-ban végzett, Szinetár Miklós osztályában, majd a kaposvári Csiky Gergely Színház társulatához szerződött, olvasható többek között életrajzában. 

Legismertebb színházi szerepei Orsino a Vízkereszt, vagy amit akartokban, Rómeó Shakespeare: Rómeó és Júlia tragédiájában, Bicska Maxi a Koldusoperában, Athos A három testőrben, Agárdi Péter A néma leventében, illetve Aljosa A Karamazov testvérek című darabban. 1989-ben a Fagylalt, tölcsér nélkül című tévéfilm szereplője volt. A Szomszédok című tévésorozatban Lovas Viktor ügyvéd karakterét formálta meg, olvasható a magyar filmadatbázis honlapján.

Mihályi Győző színházi szerepei mellett jelentős és termékeny munkásságot tudhat maga mögött szinkronszínészként is. Az Internetes Szinkron Adatbázis szerint hangját legtöbbször Van Damme-nak kölcsönözte. Jellegzetes, mély orgánumát hallhattuk többek között az Elfújta a szélben, Clark Gable magyar hangjaként. Charles Bronson, Gregory Peck, Gary Cooper és Marcello Mastroianni által alakított hősök is az ő hangján szólalnak meg. Nem feledjük. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában