Várhatóan szeptember elején zárul a beruházás

2024.08.19. 07:30

Épül a zalaegerszegi Kikelet utca, hamarosan aszfaltoznak – videó

Nagy erőkkel zajlik a megyeszékhelyen a Kikelet utca korszerűsítése. A Jánkahegy felőli szakasz egyirányúsításával, új nyomvonal építésével, a vízi közművek cseréjével és a közvilágítás kiépítésével is zajló nagyszabású beruházás célja a biztonságosabb és korszerűbb közlekedési feltételek megteremtése, tájékoztatta szerkesztőségünket az önkormányzat, amikor a munkák állásáról érdeklődtünk.

Varga Lívia

Jól halad a nagyszabású beruházás

Fotó: Pezzetta Umberto

Mint megtudtuk: a napokban remixeléssel, illetve a burkolat utókezelésével folytatódott a munka, az előttünk álló héten pedig a kivitelező megépíti a csapadékvíz-elvezető rendszer még szükséges létesítményeit, illetve előkészül az aszfaltozási munkálatokra. Az aszfaltozást, előreláthatólag, augusztus utolsó napjaiban végzik majd.

Új nyomvonal épül 84 méter hosszan. 
Fotó: Pezzetta Umberto

Amint arról korábban már beszámoltunk, a Bartók Béla és a Jánkahegyi utcát összekötő Kikelet utca átépítésének elképzelése már húsz évvel ezelőtt megszületett, a tervek 2021-ben készültek el, de csak most sikerült előteremteni rá a fedezetet. A domboldalba mélyített rézsűben 84 méter hosszban új nyomvonal épül – mellette lépcsős járdával, közvilágítással –, így a két forgalmi irány elkülönül. Az utat kiszélesítik, és új lesz a csapadékcsatorna is a Kovács Károly városépítő programban finanszírozott bruttó 122,5 millió forintos beruházás eredményeként.

Hasonló összetett fejlesztés mostanában nem volt a térségben, fogalmazott Balaicz Zoltán polgármester egy korábbi bejáráson.

A beruházás várhatóan szeptember elején zárul.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában