Ajánló

2024.08.09. 08:30

Ezek a programok várnak ránk hétvégén Zala vármegyében

Zaol.hu

Delhusa Gjon fellép a Bazitai Fesztiválon

Forrás: MW

Fotó: Pusztai Sándor

Lecsónap

Lecsónapra várják az érdeklődőket augusztus 10-én, szombaton 9 órától Zalaegerszegen, a piacon. A hagyományos magyar étek összetevőivel találkozhatnak, és ezúttal a piac két pontján is kóstolhatnak a kilátogatók.

Csácsi búcsú

Vasárnap búcsú lesz a zalaegerszegi Csácsi hegyen. A kápolnánál tíz órakor tartják a búcsúi szentmisét, amelynek végén Furján Gellért csácsi plébános kiosztja azt a száz családi belépőt, amellyel a résztvevők beléphetnek a Csácsi állatsimogató és állatkertbe. Itt is búcsúi program várja a résztvevőket, a gyermekeket különböző játéklehetőségekkel lepik meg, köztük ugrálóvárral, palacsintával, majd az est bállal zárul.

Kultúrtivornya

Zalaszentgróton augusztus 9-én, pénteken este hétkor a Mystery Gang koncertezik a kisszínpadon, a Liget nagyszínpadon este nyolctól Zenevonat címmel lesz szuperkoncert az LGT együttes sztárjaival. A szombat délután a gyerekeké, akiket Paprika Jancsi Bábszínháza szórakoztat 16 órától a Ligetben, majd öt órakor ugyanitt gasztroshow-t tart Bede Ró-bert séf. Fél hétkor kutyabemutatóra várják a közönséget, 19 órakor a Happy Dixieland Band lép színpadra, fél kilenckor a 3+2 Zenekar, 22 órakor az ABBA Tribute érkezik. Vasárnap 18 órától a Ligetben a kisszínpadon DJ Nympha zenél.

Falunap Alibánfán

Augusztus 10-én, szombaton rendezik meg Alibánfán a falunapot a focipálya mellett és a faluház mellett megújult kültéri rendezvénytéren (fesztiválsátorban), amelyen a számos szórakoztató program mellett a szervezők "Örömfőzés" főzőversenyt is tartanak, és sztárvendéggel várják a községben élőket és vendégeiket. A falut lakóhelyül választó betelepülők számára községi ismeretterjesztő kiadványt készítettek erre az alkalomra. A rendezvény programjai ingyenesek.

Falunap főzőversennyel Nagykapornakon

Nagykapornakon augusztus 10-én falunapot rendeznek, amelyen idén sem marad el a környék településeiről is csapatokat vonzó főzőverseny. Idén pörkölt készítése lesz a zsűri által értékelt feladat. S persze lesz palacsinta is bőven. A főzőcsapatok már 13 órától megkezdik a munkát, a színpad viszont csak délután fél négytől népesedik be. Fellépnek: Mulatós Kevin, Kavinton zenekar, Salamon Feri és barátai, Borka bohóc, a Hevesi Sándor színművészei, a Misefai Gyöngyakác, a Confi Dance Táncegyesület, a Légió Együttes, Postás Józsi és Polgár Peti. A gyereket ugrálóvár, ládavasút, terepjárózás, élménymotorozás, agyagozás, arcfestés, hajfonás és kézműves sarok várja.

Bazitai fesztivál

Zalaegerszegen 11. alkalommal rendezik meg vasárnap 14 órai kezdettel a Bazitai Településrészi önkormányzat szervezésében a Bazitai Fesztivált az óvoda melletti területen. Szilasi Gábor önkormányzati képviselő köszöntője után a helyi óvodások adnak műsort, majd a Kalimpa Színház az Égig érő fa című zenés bábjátékot viszi színre, a Royal Dance moderntánc show-t, Bódis Bettina és Piller Balázs nyári slágereket ad elő. Delhusa Gjon koncertje 17 órakor kezdődik. A Tomee buli formáció 18 órától 22 óráig szórakoztatja a közönséget. Jótékonysági főzés is színesíti az ingyenesen látogatható rendezvényt.

Ízes Göcsej, Folkpiknik

Zalaszentgyörgyön augusztus 10-én, szombaton 9 órai kezdettel rendezik meg a Folkpiknik közösségi programot, melynek keretében délig a Fesztivál téren (sportpálya) termelői vásár, mesterségbemutatók, göcseji étkek kóstolója, a Porta Tájháznál pedig kiállítások várják a látogatókat. Délután zalai néptáncegyüttesek műsora szórakoztatja az egybegyűlteket, 20 órakor Berecz András Kossuth-díjas mesemondó lép a színpadra, késő este Schreiner Jenő prímással nótázhatnak a vendégek.

Fafaragók és koncertek a korzón

Szombatig tart a csütörtökön kezdődött Stihl IV. Fafaragó alkotótábor a gyenesdiási Kárpáti korzón. A program mindvégig nyilvános, a közönség végigkísérheti a szobrok születését. Esténként, a Korzó estek sorozatban koncertek, majd 22 óra után zenés-táncos bulik szolgálják a kikapcsolódást.

Egészségpart

Egészségügyi szűrővizsgálatokkal és tanácsadással várja az érdeklődőket péntektől vasárnapig az Egészségpart sorozat gyenesdiási állomása. A Diási játékstrand előtti parkolóban pénteken és szombaton 10 és 18, vasárnap 10 és 14 óra között fogadják a látogatókat.

Bach a kastélyban

Pénteken 20:30-tól visszatér a keszthelyi Festetics-kastélyba Rákász Gergely orgonaművész, aki ezúttal a Lords of the Organ-sorozat nyolcadik koncertprogramjában Bach-műveket játszik.

BorKorzó

Az előttünk álló hétvégén zamatos, hűs borokkal, ízletes étkekkel, esti koncertekkel, gyermekprogramokkal és kézműves vásárral várja látogatóit a balatongyöröki BorKorzó a móló melletti sétányon. Péntektől vasárnapig az éjjeleket buli zárja.

Pokrócfesztivál

Ismét megrendezi a csillagleső Pokrócfesztivált a Hévízi Vállalkozók Egyesülete. Szombaton 19 órától az egregyi múzeumkertben csillagászati és kulturális bemutatók, előadások szolgálják a kikapcsolódást. Ezen az estén a NarraDiva zenél.

Kápolnakoncert

Folytatódik a Nyugat-balatoni kápolnakoncertek sorozata. Szombaton 19 órától a gyenesdiási Havas Boldogasszony-templomban barokk zenei kamarakoncertet ad Julie Kučerová (blockflöte), Erdei Máté (blockflöte) és Tegyei Zoltán (orgona).

Értéktárnap

Szentkozmadombján szombaton 16 órai kezdettel tartják a település értéktárnapját, amely az Üzenet a múltból – Értékőrzés II. elnevezést kapta. Az ünnepélyes megnyitót követően a résztvevők felkeresik a község határában található több mint 150 éves vadkörtefát, amelynél táblát helyeznek el. Ezt irodalmi összeállítás, zenés program, illetve az Albatrosz Tánc Sport Egyesület bemutatója követi. 19 órától a RockOnLelkek zenekar, majd Vörös István és a Roller együttes zenél.

Falunapok

Zalacsében pénteken 17 órakor gyerekeknek szóló gyalogtúrával kezdődik a falunapi programsorozat. Szombaton a sportpályára várják az érdeklődőket, ahol 16 órakor az újszülötteket és a település 18 éves lakóit köszöntik, majd kulturális bemutatók következnek, amelyek során helyi és környékbeli szereplők mellett a színész-énekes Sasvári Sándor és Sasvári Léna is színpadra lép. Vasárnap 9.30 órától ringatóval indul a program, majd a Kis-Hétrét együttes műsora következik. A délután folyamán további közösségi és szórakoztató programok lesznek.

Pusztaedericsen szombaton tartják a falunapot. A program 15 órakor szentmisével kezdődik, majd gyermekműsor, illetve zenés és táncos bemutatók következnek. 19 órától az Andalgó zenekar, majd a Kocsmazaj játszik, 21 órakor a Bestiák lép fel a településen, zárásként pedig a Players bulizenekar és Klau szórakoztatja a jelenlévőket.

Várföldén ugyancsak szombaton lesz a falunap, amely során a település első írásos említésének 750. évfordulójáról is megemlékeznek. A szabadidőközpontban 15.30 órától a Vastaps színjátszókör, a Kerka táncegyüttes, az eszteregnyei Őszirózsa Dalkör és a borsfai Dancing Feet tánccsoport lép fel. 17.45-tól Dávid, majd az Auer Band zenél. Emellett lesz lufihajtogató show és játszóház is.

Zalakarosi Bornapok

Zalakaroson, a Bornapok rendezvénysorozat keretében pénteken 18.30 órától a Micsoda zenekar sramli stílusú zenével szórakoztatja az érdeklődőket. Ezt borbemutató és borkóstoló követi, majd 20 órától Kollányi Zsuzsi, 2030-tól a Decsi Fivérek lépnek fel. Szombaton 18.30 órakor a Brumi Bandi Band gyermekkoncertjével indul a program. 19.45-kor a Magyar Bor Napja alkalmából közös koccintásra invitálják a jelenlévőket. 20 órakor Nagy Bogi ad koncertet, majd a Horváth-Lenner Duó zenél. Vasárnap 19 órakor a Rügyecske tánccsoport, majd a Karos Fúvósegyüttes mutatja be műsorát. 20 órakor a kaposvári Roxinház Made in Hungaria betétdalokból álló előadása következik, zárásként pedig retro disco várja még a szórakozni vágyókat.

Horgászversenyek

Pusztaszentlászlón két horgászversenyt is tartanak a hét végén. Az egyesületi verseny szombaton 6.30 órakor kezdődik a regisztrációval és nevezéssel, a horgászat 7.30 és 11.30 között zajlik. Ezt 24 órás, nyílt nevezéses verseny követi, amely 14 órakor startol el. Zalaszentmihályon szombaton horgásznapot tart a helyi egyesület. Ennek keretében ugyancsak lesznek versenyek, 6 órától az egyesület felnőtt tagjai, 7 órától a gyermek és ifjúsági korú horgászok próbálhatják ki szerencséjüket. 11 órakor halászléfőző versennyel folytatódik a rendezvény, majd közösségi programok, kulturális bemutatók várják a résztvevőket.

Jubileumi ünnepség

Nagykanizsán, a miklósfai településrész Mindenki Házában tartja szombaton 9 órától 30 éves jubileumi rendezvényét a Nagykanizsa és Környéke Méhészegyesület. A program elméleti ismeretterjesztő előadásokkal indul, majd 12.15 órakor az egyesületi zászló felszentelésével egybekötött jubileumi ünnepségre várják a méhésztársakat.

Hétrétország

Őriszentpéteren, a Malom látogatóközpontban pénteken 18 órakor Aleksander Vukan szlovén festőművész, Koltay Dorottya Szonja vizuális művész, Balogh István Péter festőművész és Nyilas Ilona fotográfus kiállításainak megnyitójával kezdődik az idei őrségi kulturális fesztivál, a Hétrétország programja. 20 órától a Pajtaszínházban Szabó Balázs, Vecsei H. Miklós és Ratkóczi Huba Füst a szemében címmel Cseh Tamás élettörténetét mutatja be, amit Homokba rajzolt dalok címmel Papp Norbert élő, homokanimációs előadása követ. 22 órakor az Omega Parkban Albert Attila fazekas szabadtéri látványégetésre hívja az érdeklődőket. Szombaton 20 órakor a Pajtaszínházban a Kollár-Klemencz Kamarazenekar ad koncertet, vasárnap 9.30 órakor a templomszeri réten nappali lepkészéssel indul a program, majd 15 órakor a református templomban a Duo VoCellino, Rohmann Ditta és Szirtes Edina Mókus koncertje várja az érdeklődőket. 20 órakor a Pajtaszínházban a Színház- és Filmművészeti Egyetem végzős zenés színművész osztálya mutatja be Cseh Tamás és Bereményi Géza Frontátvonulás című színpadi művét.

Koncertek, zenés partik

Keszthelyen, a Viviera Beach-en a Holi Beach Fesztivál keretében szombaton a Valmar ad koncertet, illetve Kkevin, Metzker Viktória, JoerJunior, Adam Ajkay, Edo Denova és Kollár szórakoztatja még a közönséget. Vonyarcvashegyen, a Magyar Tengerben pénteken Newik, Silverman és SomX, szombaton D.J. Roland, vasárnap újra SomX keveri a zenét. Pénteken Lentiben 20 órai kezdettel a rendezvényéren a zenés nyári esték következő programján a 4S Street zenekar lép fel.

Géptalálkozó

Szombaton Barlahidán tartják a Göcseji Mezőgazdasági Géptalálkozót. Regisztrálni aznap 7 órától 9-ig lehet majd a traktorok versenyére, fél 10-kor kezdődik a rendezvény, majd elstartolnak a gépek.

Szapáry-nap

Szombaton Szécsiszigeten rendezik meg 18. alkalommal a Szapáry-napot. Délben a főzőversennyel veszi kezdetét a nap, majd délután kulturális műsor és gyermekprogramok várják a látogatókat.

Lőrinc-napi búcsú

Vasárnap Kálócfán Szent Lőrinc-napi búcsút tartanak. A szentmise 10 órakor kezdődik, délután a szórakoztató programok 15.30 órakor indulnak Borka bohóc interaktív műsorával, majd további zenés fellépőkkel. Lesz még közös főzés és langallósütés, játszóház, ugrálóvár, vízifoci, íjászkodás.

Falunap Tornyiszentminklóson

Vasárnap Tornyiszentmiklóson rendeznek falunapot. A főzőverseny 10 órakor kezdődik, a megnyitót 14 órakor tartják, majd délután zenés-táncos műsor kezdődik, színpadra lépnek a letenyei művészeti iskola táncosai, lesz édességosztó show, ezután a helyi Kerti Sándor Kulturális Egyesület énekkara ad műsort. Lesz még operettelőadás, és Horváth Milán és Domján Péter is fellép. Emellett kísérőprogramokkal várják a vendégeket.

Falunap Iklódbördőcén

Vasárnap Iklódbördőcén is falunapot rendeznek, 16 órakor Fanatic jump bemutatóval kezdődik a rendezvény. Fotókiállítás nyílik Kondákor Zsolt képeiből, majd zenés fellépők és néptáncosok szórakoztatják a közönséget, s külön készülnek a gyerekeknek is játékokkal.

Koncert

Lendván, a Bánffy Központ udvarán pénteken 20.30 órától a Gospel Moments Duo zenél.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában