Főzőverseny, előadások és ringlis

2024.08.28. 14:30

Falunapot tartottak Szentpéterúron

Szentpéterúr önkormányzata és civil szervezetek összefogásával rendeztek falunapot szombaton. A rendezvénnyel az egész közösséget próbálták megszólítani, ami a jó időnek és a jó hangulatnak köszönhetően sikerült is.

Zaol.hu

A különdíjban részesült Konyhatündérek csapata: balról jobbra Szimiczki Józsefné, Horváth Viktória, Fábián Marianna, Farkasné Dancsák Anett és Biróné Garai Nikolett

Fotó: Jóna István

A falunapi program délelőtt főzőversennyel indult, amelyre 11 csapat nevezett. A kondérokban többek között pincepörkölt, pacal, pásztortarhonya, chilisbab főtt, a pörkölt mellé kézzel szaggatott nokedlit is készítettek. A zsűri nehezen hozott döntést arról, hogy melyik csapat étele volt a legízletesebb. Végül az első helyen a „Lila Akác Köz” csapata, második helyen a „Bad Boys” csapata végzett, a „Liliom Dance” csapat pedig a 3. helyet szerezte meg. Különdíjban részesültek a „Konyhatündérek”, akik székelykáposztát készítettek rizzsel, tájékoztatta lapunkat Szummer László, a község polgármestere.

Délután Állati parádé címmel zenés gyerekelőadás és színjátszótér várta a gyermekeket, majd felváltva léptek fel a helyi Liliom Dance tánccsoport és a Fürge Ujjak Kézimunkaszakkör énekesei. A gyermekeknek arcfestés, csillámtetoválás, kis-és nagyringlis, valamint egy körhinta is rendelkezésére állt, ez mind nagy népszerűségnek örvendett. A nagy körhinta még a felnőttek körében is osztatlan sikert aratott.

A nagy hőség ellenére sokan részt vettek a késő estig tartó programokon. A rendezvényt cégek és magánszemélyek mellett a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Szentpéterúri Jelenléti Pontja is támogatta.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában