Új tevékenységek

2024.08.26. 15:30

Három szakkört indít a Salla Művelődési Központ és Könyvtár

Három szakköri tevékenységet indít a 2024/2025-ös évadban a Nemzeti Művelődési Intézet anyagi és szakmai támogatásával Zalalövőn a Salla Művelődési Központ és Könyvtár. Az érdeklődőket haladó makramé, natúrkozmetika, valamint kötés gyönggyel foglalkozásokra várják.

Gyuricza Ferenc

A tavalyi szakkörök során készült alkotásokból május végén nyílt kiállítás a zalalövői Salla Művelődési Központ és Könyvtárban

Fotó: Gyuricza Ferenc

Minderről Lukács Andrea, az intézmény igazgatója tartott sajtótájékoztatót hétfőn. Emlékeztetett rá: a zalalövői Salla Művelődési Központ és Könyvtár első ízben tavaly csatlakozott a Nemzeti Művelődési Intézet „A Szakkör” programjához, s rögtön nagy érdeklődés övezte a felkínált tevékenységeket. A jelentkezők száma, a résztvevők pozitív visszajelzései és a szakköri tevékenységek során begyűjtött tapasztalatok egyértelműen a folytatásra ösztönözték az intézményt, ezért újra meghirdették a szakköri tevékenységeket. 

A Nemzeti Művelődési Intézet kínálatából kiválasztott haladó makramé szakkört az elmúlt évi kezdő makramé tevékenység folytatásaként hirdették meg, így arra elsősorban azokat várják, akik annak a programnak voltak résztvevői. Ennek a szakkörnek Lukács Andrea lesz a vezetője. A másik két tevékenység teljesen új. A natúrkozmetika szakkört a kertészmérnök, illetve gyógynövény-felismerő és -felhasználó szakmérnök diplomával is rendelkező Baki Szilvia, míg a kötés gyönggyel szakkört a magyar származású, Németországból néhány éve Zalalövőre költözött Raphael Suzanne vezeti.

Lukács Andrea azt is elmondta: a szakkörök szeptemberben indulnak, a foglalkozásokat pedig heti rendszerességgel tartják a Salla Művelődési Központ és Könyvtárban. A programok a tavasz folyamán zárókiállítással fejeződnek be.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában