"Víziszörnyek" a tavon, bulibárók a parton

2024.08.08. 14:00

Ismét a Csónakázó-tavon rendezik meg a Jet-Ski országos bajnokság utolsó fordulóját

Augusztus 17-18-án ismét a Csónakázó-tó ad otthont az Országos Jet-Ski Bajnokság utolsó fordulójának. A kétnapos verseny szervezői számos szórakoztató programmal is készülnek.

Pásztor András

Dobri Noémi és Szabó Szilárd a jövő hétvégi program szervezőgárdájának képviseletében

Fotó: Gergely Szilárd

Mint arról Dobri Noémi a szervezők képviseletében beszámolt: kilenc év kihagyás után 2023-ban újra visszatértek a vizek királyai Nagykanizsára, és tavaly fergeteges hangulatot varázsoltak a Csónakázó-tónál. Nagyon sok látogató volt kíváncsi a versenyre, hiszen a sebességgel járó adrenalin magával ragadja a közönséget is.

Idén augusztus 17-18-án kerül megrendezésre a bajnoki forduló - mondta Dobri Noémi. - Szombaton a kisebb futamokat rendezik 9.30 órától 17.45 óráig, vasárnap pedig a nagy kategóriák versenyzői mérik össze tudásukat 9-17.30 óra között.

A 2023-as és az idei év Jet-Ski bajnokságát Juhos Árpád emlékének nyilvánította a Jet-Ski Szövetség, és a rendezvény fővédnöke Cseresnyés Péter.

Fia, fiatalabbik Juhos Árpád támogatásával valósul meg városunkban a Bajnokság, vasárnap 14 órakor az ünnepi köszöntő keretein belül emlékműsorral is készülnek a szervezők.

Dobri Noémi hozzátette: az idő hiánya miatt a tavaly népszerű amatőr futamok most elmaradnak, viszont a látogatók közül kisorsolnak egy szerencsés nyertest, akit a világbajnok Kasza György ültet a világ egyik legerősebb jet-ski gépére, és viszi pár kört a tavon. 

– Új attrakcióként az idén interaktív keretek között a színpadnál beszélgetéseket folytatunk a versenyzőkkel a pihenőidőkben, akiktől bátran lehet kérdezni a sportról, és az eredményeikről, és a Jet-Ski életérzésről - folytatta Dobri Noémi. - Szintén a színpad mellet 2 darab jet-ski kerül kiállításra, bárki fotózkodhat ezekkel a gépekkel.

A verseny mellett számos szórakoztató program is várja az érdeklődőket, szombaton este 20 órától Jepetto Modern Disco Partija szórakoztatja a versenyzőket, és a látogatókat egyaránt. Majd az éjszakába érve egészen 24 óráig Techno DJ Marsh Al vezeti le a még megmaradt energiát.

A tavalyihoz hasonlóan a NagyON Kanizsa Egyesület újból csatlakozik a Jet-Ski Bajnoksághoz, hogy még szélesebb körű szórakoztatást biztosítson a látogatóknak.

– Augusztus 17-én, szombaton 16 órakor a legkisebbeket várjuk a Napsugár Duó gyermekműsorára - említette Szabó Szilárd, az egyesület tagja, aki jelezte: másnap, azaz augusztus 18-án, vasárnap 14 és 18 óra között pedig a NagyON Kanizsa nyári tehetségkutatójára invitálják mindazokat, akik valamilyen különleges produkcióval bírnak.  - Aki kedvet érez, hogy bemutassa tehetségét, az jelentkezhet a [email protected] e-mail-címen. Zsűrizés nem lesz, mi csupán lehetőséget biztosítunk az első lépések megtételéhez. A fellépők megkapják a fellépésükről készült videóanyagot is.

Szabó Szilárd hozzátette: bármilyen produkcióval lehet jelentkezni, énekeseket, táncosokat, színészi vénával megáldott fiatalokat éppúgy várnak, mint hangszeres produkciókat, akrobatákat, stand up-osokat vagy bárkit, aki szeretné bemutatni produkcióját. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában