A közösség ereje is fontos

2024.08.27. 19:00

Közműrekonstrukciók a Bocskai és Toldi utcában

Megújult Zalaegerszegen, a Bocskai István utcában 250 méter hosszan a szennyvízcsatorna, a Toldi utcában ugyanekkora szakaszon az ivóvízhálózat. A forrást a város önkormányzata a Kovács Károly Városépítő Program keretében biztosította. A kivitelezést a Zalavíz Zrt. végezte, hangzott el a keddi sajtótájékoztatón.

Mozsár Eszter

Somlai Péter műszaki referens, Herkliné Ebedli Gyöngyi, Balaicz Zoltán és Káldi Dávid a két utca találkozásánál

A beruházás egyrészt a negyvenéves szennyvízcsatorna, valamint a tisztítóaknák rossz állapota miatt történt a Bocskai utcában, másrészt az üzembiztonságot szerették volna növelni. A rekonstrukciót követően az érintett területen az elavult rendszert gravitációs hálózatra cserélték. Ezzel egyidejűleg az ivóvízrendszert is felülvizsgálták a Toldi utcában. Az ötvenéves vezetékrendszerben többször volt csőtörés és meghibásodás, így kicserélték a csővezetéket. A beruházás során az utat helyreállították, leaszfaltozták. 

A településrészen sok a fiatal, akinek fontos a megszépült környezet, hangsúlyozta a településrész két önkormányzati képviselője, Herkliné Ebedli Gyöngyi és dr. Káldi Dávid. Balaicz Zoltán polgármester a helyi közösség erejét, összetartását is kiemelte a sajtótájékoztatón, amit a legutóbbi színes rendezvény, a vidám utcabál is fémjelez. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában