Nagyon fontos az alapanyagok minősége

2024.08.18. 20:00

Már Zalában is kóstolhatjuk a szuperélelmiszerekből készült tortákat

Zalaegerszegen és Nagykanizsán is készítik a Mákvirág és a Zöld Málna elnevezésű finomságokat augusztus 19-étől. Az idei Magyarország Tortája verseny győztes alkotásai több hónapon át elérhetőek lesznek a cukrászdák kínálatában.

Szalay Balázs
A zalaegerszegi Gerő Cukrászda frissen elkészített Mákvirág tortája
Fotó: Gerő Cukrászda

A Cukrász Ipartestület 18. alkalommal hívta életre a megmérettetést, amelyre évről évre egyre többen neveznek be. Az idén a 31 finomság közül hat torta maradt a döntőben, végül a váci Kovács Alfréd „Mákvirág” fantázianevű süteménye diadalmaskodott. A Magyarország Cukormentes Tortája címet ezúttal a szegedi Reök Kézműves Cukrászda gyűjtötte be a „Zöld Málna” alkotással.

„Felértékelődött a szuperélelmiszerek szerepe, nagyon fontos, hogy a vendégek tájékozódjanak, pontosan milyen alapanyagokat tartalmaznak az édességek - vallja Gerő Erika, a nagykanizsai és zalaegerszegi Gerő Cukrászdák vezetője. - Azt tapasztaljuk, hogy egyre több a lisztérzékeny, vagy cukorbeteg vendég, akik számítanak a minőségi termékekre. Nekik is készül Magyarország Cukormentes Tortája, amellyel a szakma az egészségtudatos táplálkozás fontosságára hívja fel a figyelmet.

Fotó: Gerő Cukrászda

Gerő Erika szerint a zsűri tökéletesen választott, hiszen a győztes Mákvirág tortának már a piskótája is remekül sikerült: - A nagyon könnyű, mandulalisztes, mákos alap mellett igazi különlegessége a süteménynek a fekete szezámos grillázs réteg, amitől roppanóssá válnak a falatok, de a máklikőr íze is egyedülálló.

Az ország tortáit több zalai cukrászda is kínálja augusztus 19-étől.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában