Közel 5 milliárd forint nyerhető

2024.08.21. 20:00

Rekordnyeremény ezen a héten az ötöslottón

A lottó ma is népszerű a felnőtt lakosság körében, az elnyerhető összeget elnézve ez nem is csoda. Rekordnyeremény boldog tulajdonosa lehet az a szerencsés, aki eltalálja ezen a héten az ötöslottó nyerőszámait. A Szerencsjáték Zrt. ezen játékán rekordnyeremény, közel 5 milliárd forint nyerhető.

Korosa Titanilla

Mint minden lottózó, Vörös Péter is a rekordnyereményre hajt. Bár vonzó az ötöslottó közel 5 milliárdos összege, ő inkább az Eurojackpottal játszik

Fotó: A szerző

A szerencsejátékok népszerűségét bizonyító adat szerint a felnőtt magyar lakosság valamivel több mint fele - 54 százaléka, körülbelül 4,3 millió fő – rendszeresen, legalább 2-3 havonta egyszer játszik a Szerencsejáték Zrt. valamelyik játékával. A lottó gyűjtőnév alatt választhatjuk az ötös-, a hatos- és a skandináv lottót, de népszerű az Eurojackpot is, mely jelenleg 18 országban játszható. Az ötöslottón ezen a héten rekordnyeremény, közel 5 milliárd forint az elnyerhető összeg.

rekordnyeremény
Németh Barabás (b) tapasztalatai szerint mindenfajta lottóval szívesen játszanak. Rekordnyereményt érő szelvényt még nem töltöttek ki nála, de az is eljöhet...
Fotó: A szerző

Mióta lottózunk?

A kilencvenszámos lottó eredete Genovába nyúlik vissza. A városállam vezető testületébe minden évben kilencven polgár közül sorsoltak ki öt új tagot. Fogadást kötöttek személyükre, és aki az egyik befutót eltalálta, a feltett összeg tizenötszörösét kapta, ha pedig még azt is sikerrel tippelte meg, hogy az illetőt hányadiknak húzzák ki, hatvanszoros pénzhez jutott. Innen a lottó elnevezés, amely olaszul részesedést jelent, mert a jelölt sikeréből a játékos is kivette részét. Budán 1770. szeptember 2-án rendezték meg az első lottósorsolást. Az ötöslottót, melyen jelenleg 4,75 milliárd forint a nyeremény, a második világháború után szervezték újjá s 2017 márciusában volt hatvanéves. Ebben a népszerű szerencsejátékban természetesen mindenki nyerni szeretne, ezért sok helyen – főként az interneten – különböző, minden tudományosságot mellőző taktikákat találhatunk. A rendszeres lottózók közül sokan mindig ugyanazokat a szerencseszámokat játsszák meg, s várják hétről hétre, hogy kihúzzák ezeket. 

Az ötöslottó a rekordnyeremény miatt vonzó, de mással is játszanak

Lentiben Németh Barnabás, a Németh Nemzeti Dohánybolt tulajdonosa lottózót is üzemeltet. Érdeklődésünkre elmondta, hogy valóban, ma is népszerű a lottó, sőt, egyre népszerűbb. Van, aki úgy gondolkodik, hogy kevés ráfordítással akár nagyot is szakíthat, illetve a különféle szelvények ára a többség pénztárcájából nem hiányzik. Az ötös-, hatos- és a skandináv lottón egy-egy mező 400 forintba kerül, míg az Eurojackpot ennek nagyjából a duplája. Mint mondta: ez utóbbira költenek az emberek a legtöbbet. Az is megfigyelhető, hogy mikor nagy összegek nyerhetők, megjelennek a határon túlról is a lottózók. Igazán nagy nyereménnyel járó szelvényt náluk eddig nem töltöttek ki, de hármas, négyes, a hatoslottón ötös találatot is értek el játékosok az üzletben vásárolt lottóval. 

Várható lottónyeremények 

  • Az ötöslottón 4,75 milliárd forint jelenleg a nyeremény, ezzel még a nyertes nem kerülne be a 100 leggazdagabb magyar közé, de talán nem is bánná. 
  • A hatoslottón 230, 
  • a skandináv lottón 70 millió forintot lehet szakítani. 

Több rendszeres lottózóval is találkoztunk az üzletben, akik a várható lottónyeremények reményében szelvényt töltöttek ki. 

Vörös Péter elmondta, hogy közel 15 éve lottózik, mostanában leginkább az Eurojackpottal játszik, mivel ott nagyobb a nyeremény, jelenleg 26,4 milliárd forint, azaz 67 millió euró. Heti rendszerességgel kísérti a szerencsét, a legnagyobb nyereményei közelítették a 100 ezer forintot. 

Egy másik rendszeres lottózó, aki szintén több mint 10 éve játszik, azt mondta, hogy nem meri abbahagyni a játékot, mert mi lesz, ha éppen azon a héten húzzák ki a számait. Ha személyesen nem sikerül megoldani, akkor online, vagy sms-ben tölti a szelvényeket. Anonim megszólalónk nem aprózza el a dolgot, az ötös- és hatoslottó mellett a nemzetközi játékot is űzi. Legnagyobb nyereménye neki is 100 ezer forint körüli összeg volt.

Érdekesség, hogy a többség személyesen adja fel a lottószelvényt, s mint a megszólalók elmondták, a lottózóban való találkozás egyfajta közösségi program is. 

Zalai lottónyertes is született

Az utóbbi években több rekordnyeremény is gazdára talált. Idén februárban az ötöslottón 6,5 milliárd forintot, 2020 márciusában mintegy 6,4 milliárdot nyert el egy szerencsés. 2003-ban egy sárvári férfi vihetett haza 5 milliárd 92 millió forintot. Zalai lottónyertes is született, Zalaapáti postáján adták fel azt az ötöslottó szelvényt, amellyel a szerencsés tulajdonos 3 milliárd 177 millió forintot zsebelhetett be még 2010-ben. A nyertes kilétére itt sem derült fény, a falubéliek csak találgattak, hogy vajon valaki Zalaapátiból lett-e a nyertes, vagy csak egy átutazó volt a szerencsés. 

2022-ben több mint négyezer ember milliomos, öt pedig milliárdos lett a Szerencsejáték Zrt. játékaival - a nemzeti lottótársaság adatai szerint. Az év utolsó hónapjában gazdára talált minden idők legnagyobb, bruttó 31 milliárdos hazai lottónyereménye is – a nyertes az Eurojackpoton kaszált. Fortuna kegyeltje ezzel nemcsak a hazai szerencsejáték-történelembe írta be magát 880 forintos szelvényével, de egy csapásra a száz leggazdagabb magyar közé került. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában