Programokban gazdag szeptember elé nézünk

2024.08.30. 16:30

Világjárók, szakkörök, könyvtári napok, Borosán-völgyi búcsú

A nyári időszakot követően visszaáll hagyományos működési rendjére Zalalövőn a Salla Művelődési Központ és Könyvtár. Mindezt azt jelenti, hogy hamarosan indulnak az évek során már jól bejáratott hagyományos programjaik, továbbá szeptember közepétől a Nemzeti Művelődési Intézettel közösen szervezett szakkörök is várják a jelentkezőket. A foglalkozásokat hétfőnként és keddenként tartják.

Gyuricza Ferenc

A zalalövői programok sora szeptember 8-án a Borosán-völgyi búcsújáróhelyen tartandó ünnepi szentmisével indul

Fotó: Gyuricza Ferenc

Minderről Lukács Andrea, az intézmény igazgatója tartott tájékoztatót. Elmondta: a Salla Művelődési Központ és Könyvtár a város kulturális és közösségi életének motorja, de mellette a civil szervezetek, intézmények is jelentős részt vállalnak a programok szervezésében. Ez az előttünk álló őszi időszakban is így lesz. 

A Salla Művelődési Központ és Könyvtár első szeptemberi kiemelt rendezvénye egy zalaegerszegi múzeumlátogatás lesz, 17-én a Petőfi Kulturális Program keretében a Mindszentyneumba viszik el az érdeklődőket. Szeptember 22-én a szülei és gyermekkora révén Zalalövőhöz erősen kötődő Gaál Zsuzska mutatja be A lelked a tükröm című új verseskötetét. Az író-olvasó találkozó az intézmény Irodalmi Szalon elnevezésű programsorozata keretében valósul meg. A hónap végén a Világjárók klubja is megtartja első rendezvényét, ezúttal az USA-beli Texas idegenforgalmi-turisztikai nevezetességeiről kaphatnak bővebb információkat az érdeklődők. Ugyancsak szeptember végén kezdődik az Országos Könyvtári Napok programsorozata, amelyhez minden évben kapcsolódik az intézmény. Ennek nyitórendezvényén a muravidéki magyar író-költő, dr. Zágorec-Csuka Judit lesz a vendégük. 

Lukács Andrea hozzátette: a nem az intézményük által szervezett őszi zalalövői programok sorozata a Kisboldogasszony napja tiszteletére megszervezendő Borosán-völgyi ünnepi szentmisével kezdődik, a Szent László király plébánia a búcsújáró helyre szeptember 8-án várja majd a híveket. Az irsapusztai településrészen 14-én családi napot tartanak, ezt a programot a korábbi szüreti felvonulások helyett szervezi meg a helyi egyesület. Szeptember 26-én a Novák József Körzeti Mezei Futóversenynek ad helyet Zalalövő, 28-án pedig a Tájház Egyesület rendezi meg hagyományos városismereti túráját.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában