Ifjúsági zenekar táborozott Kendlimajorban

2024.08.29. 10:30

Számos művészeti ággal megismerkedhettek

A nagykanizsai Farkas Ferenc Zene- és Aranymetszés AMI ifjúsági zenekara a Ludvig Művészeti Szabadiskolában tartotta nyári táborát, melyen számos művészeti ággal megismerkedhettek a gyerekek.

Benedek Bálint

A népes gyereksereg előtt új lehetőségek nyíltak és sok értékes információt szívtak magukba

Fotó: ZH

Az intézmény ifjúsági zenekara tavaly augusztusban egy nyári táborban újjáalakult, aminek eredményeként az elmúlt időszakban több nagyszabású koncertet tartottak. Bár a tanév hivatalosan még nem indult el, az iskola ismét meghirdette zenei táborát az érdeklődő diákok részére. Helyszínnek a képzőművészek által ismert kendlimajori Ludvig Művészeti Szabadiskolát választották. A tábor célja nem csupán a zenei készségek, az együtt muzsikálás fejlesztése volt. A tanárok, Mázsa Regina, Kemény György és Kém Sándor elmondták: a programok során nagy figyelmet fordítottak arra is, hogy a művészet minél több területét bemutassák a fiataloknak. Így a növendékek a szobrászatot, festészetet, faragást is kipróbálhatták Ludvig Dániel és Ludvig Zoltán festőművészek irányításával. Gara Lídia, a zeneiskola balettmestere pedig a tánc világát mutatta be a táborozóknak egy tánctörténeti előadás, majd táncoktatás keretében. Nemcsak szakmailag fejlődtek az ifjú zenészek, hanem a délutáni szabadidős tevékenységek, játékok eredményeként maradandó közösségi élményekkel térhettek haza.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában