Nagykanizsai és keszthelyi rendőrök bevetésen

2024.08.27. 11:00

Szerbiában teljesít szolgálatot két zalai rendőrhölgy

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) Kommunikációs Szolgálatának múlt heti tájékoztatása szerint a 21. magyar rendőri egység indult Szerbiába. Köztük két zalai rendőrrel.

Benedek Bálint

A Szerbiába induló kontinges tagjait, köztük a nagykanizsai dr. Vörös Viktóriát (középen) augusztus 21-én Budapesten, a Készenléti Rendőrség központi objektumában dr. Bányai Balázs rendőr alezredes, az ORFK Határrendészeti Főosztály osztályvezetője búcsúztatta Fotó: ORFK

A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság közlése alapján dr. Vörös Viktória rendőr százados a Nagykanizsai Rendőrkapitányságról, Székely Zsófia rendőr őrmester pedig a Keszthelyi Rendőrkapitányságról indult el. A zalai rendőrök járőrszolgálatot látnak el a jogellenes határátlépések megelőzése és felderítése érdekében, illetve közreműködnek az embercsempészek és az illegális migránsok előállításában.

Az ORFK tájékoztatásából kiderült: elkötelezettek abban, hogy megakadályozzák, hogy az illegális migránsok bejussanak hazánk, illetve az Európai Unió területére, ennek érdekében szorosan együttműködnek a környező országok hatóságaival.

Forrás: ORFK

Az együttműködés részeként a 21. magyar rendőri kontingens indul Szerbiába, amelynek tagjait augusztus 21-én Budapesten, a Készenléti Rendőrség központi objektumában dr. Bányai Balázs rendőr alezredes, az ORFK Határrendészeti Főosztály osztályvezetője búcsúztatta. A magyar rendőrök fő feladatként járőrszolgálatot látnak el a jogellenes határátlépések megelőzése és felderítése érdekében, illetve közreműködnek az embercsempészek és az illegális migránsok előállításában. Nemcsak a határ közvetlen közelében fognak szolgálatot teljesíteni, hanem a mélységi területeken található utakon is. A kontingens terepjáró képességű szolgálati gépkocsikkal, kézi éjjellátó készülékekkel, kézi hőkamerákkal, valamint mobil hőkamerával támogatja az érintett határszakasz védelmét. A 24 fős kontingensben szolgálatot teljesítő magyar rendőrök saját szolgálati felszerelésükkel látják el feladataikat, intézkedési jogosultságukat a fogadó ország rendvédelmi szervének irányítása, felügyelete mellett gyakorolják.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában