Folyamatos rekonstrukciók a városban

2024.08.27. 13:07

Tanévkezdésre több utcát leaszfaltoznak Zalaegerszegen

Még az éjszaka jött nyári zápor sem zavarja a kivitelezőket, lassan a végéhez közelednek az út- és közmű-rekonstrukciók egyes elemei Zalaegerszegen. Tanévkezdésre – az ígéretekhez híven – a beruházások többsége olyan fázisba kerül, ami nem akadályozza a közlekedést.

Mozsár Eszter

Tanévkezdésre az Ady-iskola előtt már zavartalan lesz a forgalom az újonnan aszfaltozott szakaszon.

Fotó: Pezzetta Umberto

Zalaegerszegen július közepén kezdődött az E.ON Hungária Csoport gázvezeték-rekonstrukciója a Kisfaludy utca felújításának második ütemeként a Mártírok és Ady utcák közötti szakaszon, az Ady-iskola előtt. Ezen a héten az utcát teljes szélességében leaszfaltozzák. A tanévkezdésre tehát könnyen megközelíthető lesz az oktatási intézmény és környéke, felelte lapunk érdeklődésére Bali Zoltán alpolgármester.

tanévkezdésre
Az OTP előtt még tartanak a munkák, ez a szakasz a tanévkezdésre nem lesz kész, szeptember végéig nem közlekedhetünk arra   
  Fotó: Pezzetta Umberto

- A másik oldalon, a Kossuth-Ady utcai szakasz reményeink szerint szeptember végére készül el teljesen. Ott egyelőre zajlik még a gázvezeték-, ivóvíz-, szennyvízvezeték-rekonstrukció, így kérjük az arra közlekedők és a környéken lakók türelmét – mondta Bali Zoltán.

Fotó: Pezzetta Umberto

A Kikelet utca is a héten kap új burkolatot

A Kosztolányi utcai projektben megvalósuló munkák során már felvonultak a gépek, elkezdték az aszfaltozást, ami a hét végéig befejeződik. A kórház előtt csütörtökön teljes útzár lesz, így a Zárda utca felől kell megközelíteni az egészségügyi intézményt. Szerdán ugyanez a géplánc a Kikelet utcát aszfaltozza. Az önkormányzat továbbra is kéri az autósokat, hogy a Kosztolányi-Zrínyi-Hunyadi utca hármasát kerüljék el a zavartalan munkavégzés érdekében. 

Tanévkezdésre a kertvárosi iskolák megközelíthetőek lesznek

A Köztársaság úton folyamatos a munkavégzés, ott várhatóan szeptember végére lesz kész teljesen az útfelújítás. A legfontosabb szempont ott is az volt, hogy tanévkezdésre a munkák dandárjával végezzen a kivitelező. 

- Azon a környéken jobban kell figyelni, ám folyamatos a forgalom, nem lesz útzár, csupán részleges lezárásokra lehet számítani a beruházás során – mondta Bali Zoltán.

Az alpolgármester végül hozzátette: a Kazinczy tér és a Rákóczi út már járható, csupán a buszöbölre nem hajthatnak rá a tömegközlekedés járművei, ugyanis még köt a beton. Továbbra is ideiglenes megállóhelyeken várakozhatnak az utasok azon a szakaszon. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában