A nagykanizsai önkormányzat 316 millió forintot fordít a rekonstrukcióra

2024.08.28. 19:00

Tripammer utca: 316 millió forintos felújítás

A Magyar Államkincstár Zala Vármegyei Igazgatóságának vezetője értesítette a nagykanizsai önkormányzatot, hogy 316 millió forintos támogatást kap a jelentős részben az Európai Unió forrásaiból és hazai társfinanszírozással megvalósuló TOP Plusz program keretében. Az összeget teljes egészében a Tripammer utca felújítására fordítja az önkormányzat– jelentette be szerdán Horváth Jácint, a pénzügyi és gazdasági bizottság elnöke.

Pásztor András

A felújítás a Tripammer utca aszfaltburkolatára is kiterjed

Fotó: Szakony Attila

Mint az a sajtótájékoztatón elhangzott: a felújítás az Erdész utca és a Kossuth téri felüljáró közötti szakaszon valósul meg. A Tripammer utca fejlesztése tartalmazza az útszegély javítását és teljes aszfaltozását 2 rétegben, 107 darab parkoló kialakítását, új, 1,5 méter széles térkő burkolatú járdát, a temető bejáratánál és az Erdész utcánál található 2-2 darab autóbusz-megállóhely felújítását, illetve a csapadékvíz-elvezetés kiépítését.

Horváth Jácint a Tripammer utca felújításáról beszélt
Horváth Jácint: a Tripammer utca felújítása várhatóan jövőre kezdődhet
Fotó: Szakony Attila

A Tripammer utca kulcsfontosságú a város életében


– A Tripammer Gyula utca fontos szerepet tölt be a város életében, hiszen a déli városrész, a MAORT-telep elérése, illetve a városi köztemető megközelítése szempontjából is kulcsfontosságú – fogalmazott Horváth Jácint. – Ezért önkormányzatunk kiemelt helyen kezeli a fejlesztést, és a város számára biztosított európai uniós források tervezése során is kiemelt helyen szerepeltettük. A Nagykanizsai Városfejlesztő Kft. előkészítette a projektet, amit tavasszal nyújtottunk be támogatási igénnyel az Államkincstár felé. Ez a projekt is jól mutatja, hogy a helyben végzett jó szakmai munka és mind helyi, mind kormányzati szinten a város érdekeit szem előtt tartó döntéshozatal vezethet eredményre, amit ezúton is köszönünk minden ebben résztvevőnek.

 

A kivitelezés jövőre indulhat


A kivitelezési munkálatok legkorábban a jövő évben indulhatnak, hiszen még néhány előkészítési lépés szükséges ahhoz, hogy a kivitelezésre a közbeszerzési eljárás megindítható legyen.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában