Először csatlakoznak a rendezvényhez

2024.08.27. 19:30

Vöröskeresztes véradóbusz a Vadpörkölt Fesztiválon

Véradóbusszal érkezik a zalaegerszegi Vadpörkölt- és Borfesztiválra a Magyar Vöröskereszt Zala Vármegyei Szervezete. Az országos igazgatóság által rendelkezésre bocsátott vadonatúj járművön a donorokat várják, mellette a sátorban pedig egészségügyi méréseket végeznek, valamint interaktív elsősegély-bemutatót tartanak, hangzott el a keddi sajtótájékoztatón.

Mozsár Eszter

Baracskai Józsefné, Szépné Tóth Györgyi és Preis Péter invitál mindenkit a Vadpörkölt fesztiválra, ahol ott lesz a Vöröskereszt véradóbusza is

Fotó: Mozsár Eszter

Nyáron mindig kisebb a véradási hajlandóság, ezért is gondolta úgy a szervezet, hogy a fesztivál jó alkalom a tevékenységük népszerűsítésére, mondta Baracskai Józsefné vármegyei igazgató. Először érkezik vöröskeresztes véradóbusz Zalaegerszegre, s remélik, hogy több helyi rendezvényen találkozhatunk még vele. Öt évvel ezelőtt hasonló módon toborozták az önkénteseket, akkor kamionban lehetett a karunkat nyújtani.

Szépné Tóth Györgyi vármegyei véradó koordinátor arról tájékoztatott, hogy szeptember 6-án, szombaton 14-18 óra között várják a véradókat a Kazinczy téren a nagytemplom előtt, másnap, szeptember 7-én 10-15 óra között ugyanitt az Országos Vérellátó Szolgálat tart retró véradást. Bátorítanak mindenkit a részvételre.

Ezenkívül interaktív elsősegély-bemutatóval készülnek a Vöröskereszt munkatársai, aminek keretében többek között baleseti szimuláció során újraélesztést, betegmozgatást láthatnak az érdeklődők, folytatta Preis Péter vármegyei elsősegélynyújtó koordinátor. A laikus elsősegélynyújtáson túl három napon át lakossági szűréseket végeznek a sátorban, így többek között a testzsírösszetételünket, a vércukorszintünket, a vérnyomásunkat és a véroxigénszintet ellenőriztethetjük a helyszínen. A vármegyei igazgatóságnak időközben épül egy állandó egészségügyi pontja az Október 6. téri raktáruk mellett, ahol ezeket a méréseket bármikor kérhetjük majd.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában