Szüreti mulatság

23 órája

A felvonulás elmaradt, a köszönetnyilvánítás nem Lispeszentadorjánban

Nem kedvezett az időjárás a lispeszentadorjáni szüreti programoknak, így a felvonulás el is maradt az elmúlt hétvégi esőzés miatt. A kulturális programokat azonban megtartották, hiszen egy fontos esemény kapcsolódott hozzá.

Gyuricza Ferenc

Kiss Norbertné veszi át a Lispeszentadorján plakettet Árkus Bélától

Fotó: Gyuricza Ferenc

A község leköszönő önkormányzati vezetője, Árkus Béla – aki nem indult újra a polgármesteri tisztért – ugyanis itt adta át Kiss Norbertné, Doma Zoltán és Kovács Zoltán részére azt az elismerést, amivel a helyi közösség érdekében végzett önzetlen munkájukat köszönte meg. A Lispeszentadorján plakett mellett ajándéktárgyat is kaptak a kitüntettek. 

- A szüreti programunknak immár közel tíz éves hagyománya van, s több alkalommal is a szomszédos Maróccal közösen rendeztük meg azt – mondta Árkus Béla. – Ez nemcsak azt jelentette, hogy maróci lakosok is részt vettek a rendezvényen, de a felvonulás is érintette a társközséget, igyekeztünk oda is elvinni a szüret vidám hangulatát. Így terveztük idén is, a hol szemerkélő, hol szakadó eső miatt a felvonulást azonban kénytelen voltunk lemondani. Volt már olyan év, hogy kaptunk az égi áldásból, mégis útnak indultunk, most azonban a hőmérséklet is nagyon lehűlt, ezért nem akartuk a tervezett felvonulás résztvevőinek egészségét veszélyeztetni. 

A szüreti mulatság az előre meghirdetett időponthoz képest így némi csúszással, a lispeszentadorjáni kultúrházban a Walter Ferenc operaénekes által vezetett Szent Mihály Szekere Vándorszínház operett műsorával kezdődött. Ezt követően mondott rövid köszöntőt Árkus Béla, majd adta át a már említett kitüntetéseket. A program folytatásában a bázakerettyei Sok XS Lábak Tánccsoport, illetve a letenyei Mákvirág citerazenekar lépett még színpadra. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában