A nagykanizsai Batthyány Középiskoláért Alapítványt is támogatták

2 órája

A gazdasági válság kellős közepén alakult a jubileumot ünneplő autókereskedés

A nagykanizsai Istiván Autó Kft. a Kanizsa Arénában munkatársak, partnerek és támogatók körében ünnepelte fennállásának 15. évfordulóját. A jubileumi gálán több felemelő pillanatot élhetett át a közönség. Az értékes tombolából befolyt közel 3 millió forintot a nagykanizsai Batthyány Középiskoláért Alapítvány kapta meg.

Benedek Bálint

Az új beruházás virtuális szalagátvágása a jubileumi ünnepségen, balról: Cseresnyés Péter, Istiván Tamás és Eppel János

Fotó: Szakony Attila

Az eseményen Istiván Tamás, a cég alapító tulajdonosa köszöntötte a közönséget. Beszédében emlékeztetett: a Petőfi utcán 15 évvel ezelőtt egy nyári napon, egy kis konténerben, egy számítógéppel és négy autóval kezdték el az értékesítést munkatársával, Aranyos Imrével. Nem volt mosdó, árnyékoló, de klíma sem.

Akiktől a szakmát tanulta Istiván Tamás, azokat elismerte, balról: Novák Vince, Istiván Tamás és Schmell László
Fotó: Szakony Attila

– Viszont volt akaratunk, bátorságunk, hogy a gazdasági válság kellős közepén, amikor sorra zártak be az autókereskedések mi akkor nyissunk egyet a nagykanizsai víztorony tövében – folytatta. – Nagy utat jártunk be a semmiből, folyamatos fejlődéssel. Aztán 2014-ben váltottunk és 60 millió forintos pályázatból zöldmezős beruházásból készült el a Kaposvári úton a jelenlegi telephelyünk. Több mérföldkő jellemezte az előrelépésünket, az utat, mellyel nyugat-európai szintű autókereskedés lettünk. Például már jéghálóval védtük az autókat, a gépjárműflottánk kicserélődött, Skoda márkaszerviz lettünk. A munkatársak elkötelezett hozzáállása, ötletei nagy lendületet adtak ahhoz, hogy az ügyfeleket maximálisan kiszolgáljuk. Ezen a hosszú, olykor nehézségekkel kirakott úton nagy segítséget és támogatást kaptam a családomtól, akik minden döntésemben támogattak és segítettek.

Istiván Tamás ezután Cseresnyés Péter országgyűlési képviselővel és Eppel János, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) elnökével virtuálisan átadta a telephely mellett nemrégiben elkészült új karosszéria műhelyt, elektromos autó szervizt és a 1600 négyzetméteres szervizparkolót.

A rendezvényen Istiván Tamás, a cég alapító tulajdonosa díjat adott át az 5, 10 és 15 éve a cégnél dolgozó munkatársainak, illetve alvállakozó partnereinek. Elismerte Novák Vince és Schmell László munkáját, akik egykor őt egy nagykanizsai autószalonba felvették és elindították az autóértékesítés útján.

Ezt követően a cég munkáját méltatta még többek között Balogh László polgármester, Cseresnyés Péter és Eppel János is. Az értékes tombolából befolyt közel 3 millió forintot pedig a nagykanizsai Batthyány Középiskoláért Alapítvány kapta meg.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában