Bringasuli program indult Nagyrécsén

2024.09.16. 12:30

A kerékpározás szabályait oktatják a gyerekeknek

A Nagyrécsei Körzeti Általános Iskolában szeptemberében kezdetét vette a Bringasuli program. A projekt az Aktív Magyarország támogatásával valósul meg a tanév őszi félévében.

Benedek Bálint

A gyerekek nagyon lelkesek, az elméleti képzést már elsajátították és örömmel emelték magasba az ezt igazoló oklevelet

Fotó: ZH

A program célja, kerékpáros gyakorlati foglalkozások szervezése a Bringasuli módszertan alapján 4-6. évfolyamos gyerekek számára. Ezek az alkalmak megalapozzák a gyerekek önálló, magabiztos és biztonságos kerékpáros közlekedését a városban. A kezdeményezésben országszerte 75 iskola vesz részt 12 fős tanulói csoportokkal, és ebből mindössze 15 intézmény kapott lehetőséget 2. csoport indítására is. 

Tanáruk, Oláh Orsolya testnevelő igyekezett minden tudást átadni a fiataloknak Fotók: ZH

Pápa Henriett az iskola igazgatója elmondta: büszkék rá, hogy az intézményükben két csoportban is megvalósulhat az oktatás. A jelentkező diákok 5 órában sajátítják el a legfontosabb közlekedési alapismereteket: osztályteremben, az iskolaudvaron, a közeli alacsony forgalmú utcákon, végül pedig városi környezetben.

A negyedik osztályosok elméleti foglalkozását nemrégiben Oláh Orsolya testnevelő tanár tartotta. A tanulók aktívan és nagy érdeklődéssel vettek részt az ismeretek átadása során. Nagyon várják már, hogy a gyakorlatban is kipróbálhassák újonnan megszerzett tudásukat. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában