A vármegye legnagyobb faluhelyen tartott rendezvénye Felsőrajkon

2024.09.03. 07:30

A legfinomabb nemzeti süteményt keresik

Az idén 12. alkalommal tarják meg a Nemzetközi, térségi kiállítás és vásár, kulturális, valamint gasztronómiai seregszemlét szeptember 14-én (szombat) 13 órától a település központjában található várudvarnál.

Benedek Bálint

A sajtótájékoztatón, balról: Polák Anett, a Közép-Zala Gyöngyszemei Vidékfejlesztési Egyesület pénzügyi munkatársa, Vigh László és Kósa Istvánné, a Suli Harmónia 2007 Gyermekeket Segítő Alapítvány 2007 elnöke

Fotó: Szakony Attila

Az ingyenesen látogatható esemény részleteiről Vigh László, országgyűlési képviselő beszélt a helyszínen. Elmondta: a vármegye legnagyobb faluhelyen tartott rendezvényére minden évben több ezren látogatnak el. Azért nemzetközi, mert Szlovénia lesz a díszvendég, akik visszatérő vendégek.

– A gasztronómiai programban 300 liter húsos káposzta, egy-egy mázsa vadpörkölt és marhapörkölt készül, de ezen kívül halászlevet is főzünk – mondta az országgyűlési képviselő. – Sőt finom szintén messze földön híres kenyérlángost, kürtőskalácsot és lángost kínálunk. A szórakozásról kulturális műsorfolyam gondoskodik, s persze nem maradhat el a vidám közéleti vetélkedő sem. A termelői vásáron az előző évekhez hasonlóan kizárólag helyi és környékbeli kézművesek nívós portékáiból lehet válogatni.

Vigh László hozzátette: minden évben keresik a vármegye legfinomabb süteményét, tavaly a lenti járásban található Külsősárd nyerte a versenyt Gesztenyés bagolyszem elnevezésű habos édességével.

– Az idén nemzeti süteményeket keresünk, vagyis egy zalai település egyetlen nemzet finomságával nevezhet – folytatta. – Magyar, horvát, bajor, de akár más nemzet különleges süteményeit várjuk szeptember 12-én (csütörtök) 12 óráig. A [email protected] e-mail címre küldött regisztrációhoz kérjük a receptleírásokat és a recept készítőjének nevét. Az édességeket legalább egy átlagos süteményes tálca mennyiségben szeptember 14-én (szombat) 11 óráig kell leadni a vásár helyszínén. A süteményeket nemzetközi szakértőkből álló zsűri értékeli az ízvilág és az összbenyomás alapján. A megvásárolt süteményekből befolyó összegből a Suli harmónia 2007 Gyermekeket Segítő Alapítványt támogatjuk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában