Őrségi Tökfesztivál

2024.09.17. 14:30

A térség legnagyobb őszi gasztro-kulturális eseménye

Huszadik alkalommal rendezi meg Őriszentpéter városával, valamint a környező településekkel együttműködve az Őrség legnagyobb őszi gasztro-kulturális eseményét az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság. A jubileumi Őrségi Tökfesztivál pénteken kezdődik, de a főbb programjai szombaton és vasárnap zajlanak.

Gyuricza Ferenc

Fotó: Archív

A pénteki nyitó program helyszíne hagyományosan Nagyrákos lesz, ahol a tájház és a kovácsműhely megtekintését követően 19 órától múltidéző tökmagköpesztésre hívják az érdeklődőket. A tájház és a kovácsműhely látogatására a fesztivál további napjain is lehetőség lesz.

Szombaton egymással párhuzamosan több helyütt zajlanak a programok. A fesztivál ünnepélyes megnyitóját 11 órakor Őriszentpéteren tartják, ahol ezt követően egészen kora estig kulturális műsorok, többek közt Szabó Balázs Bandájának koncertje várja a közönséget. Emellett lesz töklámpás felvonulás is, utóbbi 18.30 órakor kezdődik. A fesztivál szombati programjának másik központi helyszíne a szalafő-pityerszeri Őrségi Népi Műemlékegyüttes környéke lesz, ahol többek között kézműves foglalkozások, gyermek- és folklór programok, illetve túrák szerepelnek a kínálatban.

Vasárnap Őriszentpéteren a kulturális és szórakoztató programok megtekintése mellett 10 és 16 óra között töklámpás készítésére és tökfaragásra is lehetőséget kínálnak a szervezők. Ezen a napon a fő fellépő a 4S Street zenekar lesz, a koncertjük 17 órakor kezdődik az őrségi kisváros termelői piaca melletti szabadtéri színpadon. A vasárnapi programokhoz Szalafő ugyancsak egy termelői piaccal, míg Magyarszombatfa helyi termékek vásárával, közös főzéssel, továbbá cserépedényben és bográcsban főt, illetve kemencés ételek kóstolójával csatlakozik.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában