Falunapot rendeztek

2024.09.09. 12:00

Az erősebb fűszerezés volt a siker titka Csömödérben

Egész napos szórakozást ígért a falunapi rendezvény múlt szombaton Csömödérben, ahol számos gyerekprogrammal, főzőversennyel és zenés műsorral készült az önkormányzat az érdeklődőknek.

Korosa Titanilla

Az Orsós Imre, Gerencsér Beáta és Szalai Dávid (b-j) által készített lecsós hús elnyerte a zsűri tetszését, ők pedig ezzel az első díjat a főzőversenyen

Fotó: Korosa Titanilla

Csömödérben a falunapot évek óta a település védőszentje, Szűz Mária születésének ünnepéhez igazítják. A szombati szórakoztató programok után vasárnap a kultúrházban terményszenteléssel egybekötött búcsúi misére várták a híveket. 

Tomposné Gyuricza Judit, Csömödér polgármestere a falunappal kapcsolatban kiemelte, a rendezvény célja, hogy ezen a napon a jelenlévők jó hangulatban, együtt töltsék el az idejüket. Ha ehhez finom ételek és italok társulnak, ha a fellépők jó hangulatot teremtenek, akkor válik olyanná, amire érdemes lesz visszaemlékezni. Mint mondta: fontos ez a nap, mert az utánunk jövő generációknak is kellenek gyökerek, kapaszkodók, szükséges a hagyományok átörökítése. 

A község fejlesztéséről is szólt a polgármester. Elmondta, hogy 2019 októbere óta többféle pályázati forrás felhasználásával több mint 270 millió forintot tudott fordítani az önkormányzat felújításra, fejlesztésre.

Részt vett az eseményen Cseresnyés Péter, a térség országgyűlési képviselője is, aki egyrészt gratulált a rendezvényhez az összetartó közösségnek, s azt kívánta, hogy sok szép hasonló ünnepet tartsanak még. Arról is beszélt, hogy a fejlesztéseknek köszönhetően a község szebb képet mutat magáról, mint 10-15 évvel ezelőtt. Mindez az önkormányzat és a helyiek közös munkájának köszönhető. 

A falunapi program népszerű eleme a főzőverseny, idén 14 csapat jelentkezett. Az étkeket szakmai zsűri bírálta el, és a legízletesebbnek az Iphone és bandája fantázianevet viselő csapat tagjai által készített lecsós húst találta, amit helyben kifőzött nokedlivel tálaltak. A csapat nem először nyert a csömödéri főzőversenyen, mint mondták, titkuk az, hogy mindenki beletette a legjobb tudását és erősebben fűszereztek. Második lett a Zoli papa és családja csapat, harmadik a Cserta-menti Nyugdíjas Klub, a Bogrács Mester Díjat a helyi önkéntes tűzoltó egyesület nyerte el. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában