A zalavégi csoport 55 fiatalt támogatott

2024.09.06. 09:00

Az iskolakezdésben is segít a Katolikus Karitász

A Katolikus Karitász minden évben meghirdeti a Legyen öröm az iskolakezdés! elnevezésű segélyprogramot, amelyhez ezúttal is csatlakozott a zalavégi Szent György karitászcsoport.

Péter B. Árpád

A zalavégi fiatalok mellett további nyolc településen összesen 55 gyermeknek segítettek, képünkön hátul Szalontai István, Pókaszepetk plébánosa

Forrás: Szent György karitászcsoport

Az országos akció célja, hogy minél több gyermeknek segíthessenek az iskolakezdésben. A Katolikus Karitász nemcsak a szükséges eszközök, felszerelések beszerzését támogatja, hanem az önkéntesek a tanév közben is tartják a kapcsolatot a családokkal, s igyekeznek könnyíteni mindennapi terheiket. 

Sokaknak ugyanis tehetségük ellenére nincs lehetőségük részt venni korrepetáláson vagy a fakultatív órákon, ezért a Karitász igyekszik ezt is biztosítani. A támogatók egy telefonhívással, online adományozással, illetve a segélyszervezet bankszámlájára utalva járulhatnak hozzá a nemes küldetéshez.

Az összeállított csomagokat Szalontai István, Pókaszepetk plébánosa áldotta meg
Forrás: Szent György karitászcsoport

A Legyen öröm az iskolakezdés! elnevezésű jótékonysági akcióban részt vesz a Veszprémi Főegyházmegye számos plébániai karitászcsoportja is. A zalavégiek nagy erőket mozgósítottak azért, hogy segíteni tudják a szociálisan hátrányos helyzetű családokat. A gyűjtést július közepén hirdették meg, s egy hónapon át fogadták az iskolaszereket a zalavégi, valamint a pókaszepetki plébánián.

Mintegy 300 ezer forint értékű adomány érkezett, amellyel kilenc településen 55 gyermek iskolakezdéséhez járulnak hozzá. Szalontai István, Pókaszepetk plébánosa megáldotta az összeállított csomagokat, amiket ezután szétosztottak a támogatott fiatalok között.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában