Több ezer madár élete a tét

2024.09.16. 09:02

Bárki csatlakozhat a fecskementő akcióhoz a Balatonnál

Nemrég több ezer legyengült, éhező fecske gyűlt össze az Alsóörsi kemping környékén. A madarak épületek, házak tornácain kerestek ideiglenes menedéket. Szerencsére van remény, hogy megmeneküljenek.

Zaol.hu

Fotó: Gál Szabolcs/ZH archív

Állatbarátok, önkéntesek és szervezetek eddig is komoly forgalomlassítási akciókat hajtottak végre a fecskék érdekében, ám a végső nagy roham hétfőn indul az Ultimátum Állatvédelmi Alapítvány szervezésében, amikor a sok bajba jutott madár megmenekülhet az éhhaláltól - számolt be a likebalaton.hu.

Hétfőn reggel 10:00-kor a Balatonalmádi Aldi mögötti parkolóban indul a nagy összefogás, amellyel közösen biztosíthatjuk a madarak túlélését. Ez az életmentő program nemcsak a fecskék megmentését segíti, hanem a Balaton ökoszisztémájának fenntartását is támogatja. 

Amire szükség lesz:

  • Élő lisztkukacok
  • Keményre főtt, összetört tojás
  • Műanyag tányérok
     

Tojás elkészítése:
“A tojást keményre főzni, a sárgáját, fehérjét villával apróra nyomkodni vagy ugyanez, csak túrót is keverni és kevés vizet adni hozzá, hogy ne legyen nagyon folyós és erre lehet még tenni élő, mozgó lisztkukacot”

Részletek a likebalaton.hu-n.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában