Bevezették a járóbeteg-irányítási rendszert

Tegnap, 14:00

Csökkenhet a várakozási idő a Keszthelyi Kórházban is

Bevezették az egységes járóbeteg-irányítási rendszert (JIR) a Keszthelyi Kórházban is. Ennek célja, hogy a páciensek szervezetten és minél gyorsabban jussanak ellátáshoz a szakrendeléseken, s ezáltal csökkenhet a várakozási idő.

Péter B. Árpád

Az új járóbeteg-irányítási rendszerrel csökkenhet a várakozási idő a szakrendelőkben

Forrás: Multimex

Az ambuláns előjegyzési rendszer lényege, hogy a vizsgálatokra előzetesen időpontot lehet foglalni telefonon, személyesen vagy az EgészségAblak mobilapplikáción keresztül. A Keszthelyi Kórház tájékoztatása szerint az előjegyzésre érkező betegek egy behívási sorszámot húznak, amellyel szólítják őket. A szám egy monitoron jelenik meg, amelyen az is olvasható, melyik ajtón kell bemenniük. A JIR bevezetésével csökkenhet a várakozási idő a szakrendelőben, olvasható az intézmény kommünikéjében.

Az új rendszer tavalyi országos bemutatóján Tóth Tibor, a projekt szakmai vezetője és Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára. Azt várják: csökkenhet a várakozási idő a szakrendeléseken

Csökkenhet a várakozási idő

Az új időpontfoglalási rendszer mellett a korábbi lehetőségek is megmaradtak, vagyis személyesen a B épület földszintjén található központi előjegyzőben, telefonon pedig munkanapokon 8 és 16 óra között a 06-83/511-342-es telefonszámon lehetséges az egyeztetés.

Az Észak-budai Szent János Centrumkórház tájékoztató monitora. Hasonlók várják a pácienseket országszerte
Forrás: Szent János Centrumkórház

Huszonhét rendelésen működik 

A járóbeteg-irányítási modellt jelenleg huszonhét szakrendelés, szakambulancia és gondozó használja Keszthelyen, a bőrgyógyászattól a család- és nővédelmi tanácsadáson keresztül az onkológiáig s orthopédiáig, de az intézmény közlése szerint továbbiak is csatlakoznak a JIR-het, amelyről a kórház honlapján adnak tájékoztatást. 

Szükséges adatok

A személyesen vagy telefonon történő időpontfoglaláshoz a beteg nevét, TAJ számát, születési dátumát és elérhetőségét kell megadni, ha valaki az EgészségAblak applikáció segítségével kér időpontot, akkor ezekre már nem lesz szükség. 

A Keszthelyi Kórház azt kéri a betegektől, hogy az előjegyzett időpont előtt legalább 15 perccel érkezzenek.

Gyorsabb, hatékonyabb

  • évente 50 millió alkalommal fordulnak meg betegek, páciensek különféle rendeléseken
  • 90 egészségügyi intézmény 160 telephelyét érinti e fejlesztés
  • az új rendszert integrálták az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) mobil alkalmazásába, az Egészségablakba is

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában