Sportfesztivált szervezett a nagykanizsai körforgásos egyetemi központ

5 órája

Egy családi ház energiafelhasználását "égették el"

A Pannon Egyetem Nagykanizsa Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központ csütörtökön az Olajbányász csarnokban szemléletformáló sportfesztivált szervezett középiskolás diákok részvételével.

Benedek Bálint

Kötélugrással is gyűjthették a lépéseket a középiskolások a különleges sportfesztiválon Fotó: Szakony Attila

A nagykanizsai "LocoMotiv" Közösségi Alapítvány által támogatott eseményen Gerencsérné dr. Berta Renáta, az egyetemi központ megbízott főigazgatója elmondta: rendkívül fontosnak tartják, hogy a fenntarthatóság témakörét népszerűsítsék. Az energiahasznosítási lehetőségeket szeretnék tudatosítani a fiatalokban a sportfesztivállal, hogy mekkora energiabefektetés szükséges ahhoz, hogy mondjuk egy átlagos családi ház energiaellátását 90 percre biztosítani lehessen. Az is a cél, hogy az egyetemisták, az oktatók és a középiskolások együtt töltődjenek fel az egészségtudatosság jegyében energiával.

– Fontosnak tartottuk megmutatni a jövő generációjának azt, hogy mennyire sok tanuló mozgására van szükség egy átlagos magyar családi ház energiaellátásának biztosításához – mondta Holczinger Melinda szervező, az egyetemi központ nemzetközi kommunikációs referense. – A táncos bemelegítést követően sorversenyeket próbálhattak ki a diákok, de a szokásostól eltérő tollaslabda párbajt is vívhattak, sőt hullahopp karikát és ugrókötelet használhattak. A fiatalok használhatták a saját lépésszámlálójukat, de a helyszínen még kapott az, aki nem hozott. Miután teljesítették a kísérlet 90 perces foglalkozását, mindenki bediktálhatta az adatokat a megújuló energia kutatócsoport tagjainak, akik a nap végén kiszámolták, hogy a fiatalok együttes mozgása fedezné-e egy otthon energiaellátását. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában